Червен вятър напада Пазарджик

Червен вятър напада Пазарджик | StandartNews.com

Пазарджик. През последните дни пациентите в кожно-венерологичното отделение на пазарджишката многопрофилна болница се увеличават, а най-много са болните от Еризипел-бактериална инфекция, позната като Червен вятър. Това алармираха лекари, които масово препоръчват превантивни действия срещу опасната зараза. Една от причините е,че не се прави профилактика на гъбичните заболявания по крайниците и не се ползват препарати, казаха специалистите, затрупани с оплаквания в кожното отделение.

При пациенти и с вътрешни заболявания процесът тече изключително тежко-с висока температура, силното зачервяване на кожата, оттоци и усещане за болки и парене. Засега лекари и сестри се справят, затова уверяват, че няма място за паника. Те обаче признават, че положението е тежко, защото неспазването на личната хигиена, съчетано с пряк контакт води до внезапна отпадналост и всички изброени симптоми.

Необходимо е и скъпото микробиологично изследване, а инкубационния период е от 1 до 3 дни и се отнася за всички възрасти. Болест с името херпес зостер допълнително усложнявала обстановката през тези дни. Болните се увеличили, а причината била в намалените защитни сили на организма.

Тревожното е, че заболяването идва от вирус, нехарактерен за този сезон и причинява мехури и зачервяване, а ако те са по лицето-може да се увреди зрението.Зачестяват и слънчевите алергии, специалистите предупреждават хората на открит басейн или на море, че слънцезащитните препарати трябва да се ползват чак до месец октомври.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай