Чакат нов паяк в Пазарджик

Чакат нов паяк в Пазарджик | StandartNews.com

Пазарджик. Името на собственика на новия паяк, който ще отвлича неправилно паркирали автомобили, ще е ясно до седмица. Вече е взето решение община Пазарджик да сключи договор за организацията на дейността по принудително преместване и принудително задържане на моторни превозни средства без знанието на техните водачи или упълномощени от тях лица.

За разлика от неяснотата кой стои зад паяка вече е определен надзорникът - административно-наказателната дейност по приложението на Наредбата ще се извършва от служителите на БМ "Паркинги и охрана". Таксата не се променя и съгласно документа при използването на специализирания автомобил ще се прибират глоби от 30 лева, а според времето на престоя при всеки започнат час - по 1,20 лв., но не повече от 12 лева за първото денонощие. Половин такса ще се плаща, ако водачът е заловен по време на движение.

Междувременно пак от началото на август се затяга контролът около паркирането в централната градска част.
Това се налага, защото наистина в тесните и къси улички около ведомства и учреждения в центъра и без това се паркира масово, но вече с разширяването на Синята зона и одобрения Генерален план за организация на движението за това ще се заплаща.

Става дума най-вече за невралгичните участъци между ул. "Иван Шишман" - от кръстовището с бул. "България" при ул. "Патриарх Евтимий" до кръстовището с бул. "Княгиня Мария Луиза". В участък за синя зона ще бъде преобразуван общинският паркинг на ул. "Пловдивска" - кръстовището с ул. "Стефан Караджа" срещу банка "Пиреус". По същия начин ще се трансформира и участъкът от ул. "Хаджи Димитър" от кръстовището с ул. "Георги Машев" до кръстовището с ул. "11 август". Това ще накара и много хитреци, които паркират там и задръстват движението, да въведат повече самодисциплина, смятат от администрацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай