Благоевград с редица събития за Деня за борба срещу трафика на хора

Благоевград с редица събития за Деня за борба срещу трафика на хора | StandartNews.com

Благоевград. Община Благоевград ще отбележи с много събития Европейския ден за борба с трафика на хора, който е на 18 октомври. Датата е избрана през 2007 г. по инициатива на тогавашния заместник-председател на Европейската комисия Франко Фратини.

Тази година за седми пореден път всички европейски страни ще отбележат деня, който е част от дългосрочния ангажимент на Европейската комисия за превенция и борба с трафика на хора.

Официалният старт на инициативата в Благоевград ще бъде даден на 16 октомври от 10:30 часа в Правно-исторически факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски". Общината, местната комисия за борба с трафик на хора и Правно- историческия факултет ще поставят за публично обсъждане темата „Как да се предпазим от трафик на хора и как да разпознаем сигналите, ако има опасност да станем жертви?".

Срещата ще започне с прожекция на документалния филм на Йордан Димитров, който е посветен на жертвите на трафика на хора "Червено - като червило и като кръв". Ще има и кратка презентация на тема „Трафик на хора". В Благоевград ще се проведат редица информационни срещи и прожекции на тематични филми сред студенти от Югозападен университет "Неофит Рилски", в средните училища, в Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, и в спортен клуб по таекуон-до „Фолкън", където тренират много деца и младежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай