Биопродукти от Източните Родопи на биопазара край Габрово

Биопродукти от Източните Родопи на биопазара край Габрово  | StandartNews.com

Габрово. Биопродукти, произведени в Източните Родопи, ще бъдат предложени за дегустации на биопазара на Узана поляна от 12 до 14 юли.

Жителите на Габровско и гостите ще могат да опитат домашни овче сирене и масло, домашен хляб и питки, няколко вида вино от биогрозде, сусамов тахан, мед, къпана баница, масленица, сусамки. Продуктите са на биофермери и собственици на къщи за гости от мрежата на „Новото тракийско злато". Българо–холандският проект участва за първи път със своя собствена шатра на третия Фестивал на зелените идеи в действие край Габрово.

"Гостите на Фестивала могат да получат на щанда и множество материали на тема „Приключенски, селски и екотуризъм в Родопите", съобщи координаторът на „Новото тракийско злато" по екотуризъм Михаела Кирчева.

Участниците от Източните Родопи ще предложат картата и пътеводителя за Източните Родопи, както и Кросбил пътеводителя на английски език за българската и гръцката част на планината, издаден през април тази година. На главната сцена на фестивала на 12 юли ще бъдат представени и разработеният Трансродопопски веломаршрут, както и предстоящият през септември демотур по маршрута.

Фестивалът е насочен към предприемачи с отговорно отношение към природата, биопроизводители, потребители с осъзнато поведение към екологичните проблеми и промени в света, институции и организации, които се грижат за опазване на околната среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай