Белица и Чаир с общи европроекти

Двете общини се сприятелиха

Белица и Чаир с общи европроекти | StandartNews.com

Община Белица се сприятели с община Чаир, Скопие, Р Северна Македония.

Вчера имах честта и удоволствието да положим основите за едно бъдещо сътрудничество с водещата община в Скопие Чаир. Заедно с колегата Висар Ганю се разбрахме да кандидатстваме по европейски проекти и програми, които да водят до подобряване на благосъстоянието на общините Белица и Чаир, да засилим културното взаимодействие и да докажем на практика, че народите от двете държави се уважават, разбират и че евроатлантическия път на развитие на Балканите е без алтернатива, коментира кметът на Белица Радослав Ревански.

Сплотяването между двете общини стана благодарение на Президента на Европейските либерали и Еврoдепутат от ДПС Илхан Кючюк, който е и докладчик на Европарламента за Северна Македония.

Както в България, така и в Северна Македония кметовете настояваме за по-голяма децентрализация на финансови средства и ресурси от централната власт към обшините, допълни Ревански.

В края на ползотворния работен ден имахме и приятелска неформална среща с министър -председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, съобщи още кметът на Белица и благодари за топлото посрещане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай