Българска църква в Германия прати дарения на бедстващи семейства в Берковица

Българска църква в Германия прати дарения на бедстващи семейства в Берковица | StandartNews.com

Берковица. Българската православна църква „Свети свети Кирил и Методий" в град Хамбург, Германия, прати дарение на бедстващите от наводнението в Берковица семейства. Българите християни са събрали средства и са закупили перални, хладилници, електрически уреди и друга домашна техника. В петък общината в Берковица ги разпредели между 59 семейства.

Всички са пострадали от наводнението, което сполетя града на 4 септември миналата година. Нахлулата в домовете им вода е унищожила напълно домашната им техника.

Това е второ дарение, което бедставщите хора получават. Първото бе от компанията „Кока кола", която също дари хладилници, перални и печки.

43 души поулчиха по 325 лв. помощ от държавата. От своя бюджет общината отдели по толкова за още 18 души и 8 фирми. В момента се изграждат две подпорни стени, с които се защитават най-пострадалите места в града – жилища от улица „Синчец" и блок 6 в квартал „Заряница". За тях общината получи 1,3 млн. лв. от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай