Баби ловят апаши за 3 минути

Баби ловят апаши за 3 минути   | StandartNews.com

Пловдив. Самотни баби и дядовци от пловдивското село Калояново масово наемат частни полицаи, за да се предпазят от набезите на апашите. Възрастните си осигурявали спокойствие с абонамент от 9,80 на месец към частния СОТ, който работи в синхрон със служителите на МВР.

 

Преди месец стана ясно, че села в Северозападна България също имат частна охрана, която ги пази от бандити. Гардовете в Калояново демонстрираха вчера залавяне на крадец в частен дом, обезопасен със специална аларма. Стана ясно, че не е нужно човек дори да става от леглото или да се обажда по телефона, трябва само да вдигне слушалката и сотаджиите идват на адреса до 3 минути. Пенсионерите получиха ценни съвети как да обезопасят домовете си. Те могат да сложат по оградите препятствия, скрити звънци и посадят около дома си бодливи растения.


От своя страна в лицето на местните баби и дядовци се оказа, че униформените имат първи помощници. Мъжката половина на Калояново вече имала своя система за борба с апашите - арсенал от гръмове, които са букет от пиратки, димки и сигнални бомбички. Пред възрастните в киносалона полицаите обясниха, че когато чуят някой да плаче по телефона, трябва да питат първо за името му. Ако се подведат и измамникът стигне до тях, да искат документи за самоличност или незабавно да звънят на телефон 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай