Баба брои 8400 лв., за да „спаси” сина си

Баба брои 8400 лв., за да „спаси” сина си | StandartNews.com

Телефонната мафия отново се активира в Благоевград. само за 20 минути са направени два удара от страна мошениците, които им донесли цели 9500 лева. „Ало"-измамниците звъннали малко след 14,00 часа в сряда на домашния телефон на 67-годишна благоевградчанка. Притеснен мъж обяснил, че синът на пенсионерката е пострадал тежко при токов удар. налагало се веднага линейка да го транспортира до клиника в София. За лечението му били необходими много пари.

Наивната жена събрала всичките си спестявания от 8400 лева и ге предала на дошлия пред дома й непознат мъж. По-кщъсно разбрала, че е измамена и подала жалба в полицията. Минути след нея оплакване същото сторила 82-годишна благоевградчанка. Тя разказала, че към 14:30 часа й се обадил на домашния телефон „притеснен" мъж. Той я въвел в заблуждение, че дъщеря й е пострадала при трудов инцидент.

Поискал пари за лечението й. Бабата предала сумата от 1100 лв. на непознато за нея лице пред дома й. По двата случая са образувани досъдебни производства. Наскоро съдът наложи условна присъда на телефонен измамник за две измами в град Добринище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай