Ало-мафията с два удара за 6400 лв. в Благоевград

Ало-мафията с два удара за 6400 лв. в Благоевград  | StandartNews.com

Телефонната мафия продължава да действа ударно в Пиринския край. Само в сряда в Благоевград двама пенсионери станаха жертва на ловките измамници. Първият сигнал в полицията е получен по обяд от 78-годишен дядо. Той обяснил, че към 11:10 часа на същата дата на домашния телефон е получил обаждане.

Непознат мъж му съобщил, че снаха му е със счупен крак и се нуждае от спешна операция, за което е нужна сумата от 1900 лева. Мъжът предал сумата на дошлия пред дома му куриер. Чак после звъннал на близките си и разбрал, че е паднал в капана на телефонните измамници.

Другата жалба е от 79-годишна жена, която е излъгана по същата схема. Непознат й звъннал на домашния телефон и й казал, че дъщеря й е със счупен крак и трябва да се оперира, но са необходими 4500 лева. Наивната баба предала парите на непознато за нея лице. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Пенсионерка от Гоце Делчев бе измамена на 7 април. Тя брои 3800 лева на мошениците, за да „спаси" зет си от ареста. Излъгали я, че е предизвикал катастрофа, в която е загинал човек. За да го освободят, било нужно да се плати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай