Цветанов в Кърджали: Говоренето за етнически вот е обидно за всички жители на региона

  Цветанов в Кърджали: Говоренето за етнически вот е обидно за всички жители на региона  | StandartNews.com

Очакваме пробив в две общини и увеличаване броя на съветниците в месните парламенти

Областният управител на Кърджали Илия Илиев е номиниран от партия ГЕРБ като кандидат за кмет на Кърджали на предстоящите местни избори. „Илиев участва веднъж в кметски избори през 2011г., натрупа и достатъчно административен и управленски опит. Ако спечели, това ще бъде неговия първи мандат", каза на пресконференция в Кърджали заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов. Той обяви кандидатите за кметове и на останалите общини в областта.

Зам.- областниат управител на Кърджали Румен Младенов, който има дълъг опит в сферата образованието, е кандидатът за кмет на втората по големина в региона община Кирково. Венета Добрева, училищен директор и образователен експерт, е кандидатът за кмет на община Крумовград. Социалният служител Леман Али ще атакува кметския пост в община Черноочене, а Ервин Хасан с дълъг стаж като общински съветник ще се състезава за кметското място в община Джебел.

На срещана в Кърджали Цветанов не съобщи имената на кандидатите за общински кметове в Ардино и Момчилград като посочи, че мотивът е „от чисто тактическо естество" и категорично отхвърли всякакви опасения за някакъв политически натиск или заплаха върху техните кандидати в тези две общини.

Цветан Цветанов определи, че предстоящата предизборна кампания, която ще води партия ГЕРБ ще бъде под мотото "Видими резултати за България".

„Искаме да дадем реална алтернатива на Кърджали. В годините на прехода много водещи партии абдикираха от региона. Ние се надяваме, че избирателите ще гласуват по съвест и без страх. На всяка агресия от страна на опонентите ни, ще отговаряме с политика. ГЕРБ работи за вота на хората от всички етноси. Говоренето за етнически вот е обидно за всички жители на региона", посочи Цветанов. Той допълни, че основен противник на ГЕРБ на местните избори ще бъде ДПС, но без „Движението да се превръща във враг".

„Кандидатите за местната власт ще водят позитивна компания. Ще разчитаме на кампания близо до хората, както и на силата на диалога, аргументите и пряката комуникация", подчерта още председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Заместник-председателят на партията прогнозира пробив в две общини в Кърджалийско, но не се ангажира с посочването на имена, като обясни, че не желае по този начин да демотивира останалите кандидати.Цветанов заяви още, че ГЕРБ в област Кърджали ще се стреми към увеличаване на избраните общински съветници в местните парламенти и броя на селските кметове, издигнати от партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай