9 кандидати се борят за кмет на Варна

9 кандидати се борят за кмет на Варна | StandartNews.com

Варна. За частичните избори в ОИК се регистрираха общо деветима кандидати за кмет на Варна. Срокът за подаване на документи изтече в петък в 17:00 часа, съобщи Кристиян Богоев, зам.-председател на комисията.

За кметския кабинет ще спорят Иван Портних, областният координатор на ГЕРБ, Младен Станев, който е издигнат от Земеделски народен съюз, Радостин Морфов от Българска социалдемократическа партия (БСДП), Веселин Марешки (Либерален Алианс), Александър Йовчев („Атака"), който е общинския координатор на партията на Волен Сидеров в морската столица.

Като независими са се регистрирали бившият главен секретар на Община Варна Михаил Куликов, Веселин Василев, управител на сдружение с нестопанска цел „Шанс за хора с увреждания", временно управляващият кмет доц. Христо Бозов и бизнесменът Чавдар Трифонов.

Ясна е и поредността на участието на партии, коалиции и независими кандидати в частичния кметски вот на Варна. Той бе определен по-рано чрез жребий в пленарната зала на община Варна. Жребият бе изтеглен от членове на ОИК. Те също бяха избрани чрез томбола.

С номер 1 ще бъде Александър Йовчев от „Атака". След него, с номер 2 ще участва Младен Станев от Земеделският народен съюз. С номер 3 ще бъде независимият кандидат Веселин Василев. На другият независим- Чавдар Трифонов, се падна номер 4. Доц. Христо Бозов получи номер 5. След него бе избран номер 6 за Радостин Морфов от Българската социалдемократическа партия. Независимият кандидат Михаил Куликов ще се състезава с числото 7. Кандидатът на „Либерален алианс" Веселин Марешки ще бъде с номер 6, а с 9 ще се състезава Иван Портних от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай