20-годишна тегли кредит, за да го даде на изманици

20-годишна тегли кредит, за да го даде на изманици | StandartNews.com

Велико Търново. Мъж и жена са разкрити като извършители на измама, донесла им 9700 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. С постановление на Великотърновска районна прокуратура срещу тях е образувано досъдебно производство за измама в условията на продължавано престъпление.

От септември миналата година до сега Д.К. на 39 години от с. Драгомирово, регистриран за кражби и осъждан за управление на МПС в нетрезво състояние, и Ф.Е. на 21 година от с. Морава, криминално проявена за кражби, мамили 20-годишна жена, че бившият й приятел има сериозни здравословни проблеми и постоянно се нуждае от парични средства за лечението си.

По този начин и измъкнали 9700 лв., като пострадалата е вземала заеми от физически лица и кредитни институции, за да набави парите и е изпаднала в тежко финансово състояние. В разпита пред съдия Ф.Е. е признала извършеното. Наложена й е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лева. Д.К. е задържан за срок до 72 часа, внесено е искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай