Вечната изкусителка

Вечната изкусителка  | StandartNews.com

Шарън Стоун получи специалната награда на Нобеловите лауреати за мир, която ежегодно се връчва на заслужили меценати и филантропи.

Тя взе приза лично от Далай Лама. Актрисата бе отличена за борбата си срещу разпространението на СПИН. Тържествената церемония се състоя в сградата на Националната опера на Варшава. Животът на вечната изкусителка е повече от забележителен.

Шарън Стоун е родена на 10 март 1958 г. в Мийдвил.

Тя е второто от ЧЕТИРИ деца. Дъщеря на Дороти - счетоводител и домакиня, и Джоузеф Уилям Стоун II - работник във фабрика.

Стоун завършва гимназия в Сийгъртаун през 1975 г.

Започва от малка кариерата си на модел. Печели титлата Мис Крауфорд Каунти и участва в конкурса за Мис Пенсилвания. Един от съдиите я харесва и съветва да се премести в Ню Йорк, за да работи като модел.

През 1977 г. Стоун се мести при леля си в Ню Джърси. Четири дни след пристигането си в Джърси тя подписва договор с модната агенция "Форд".

Няколко години по-късно тя заминава за Европа. Шарън решава да прекрати кариерата си като модел и да стане актриса.

Лентата, която дава тласък на кариерата й, е "Зов за завръщане" с Арнолд Шварценегер. Излизането на филма съвпада с позирането на Стоун за "Playboy".

Веднага след него Шарън се снима в прословутия "Първичен инстинкт" (1992 г.). Стоун влиза в ролята на Катрин Трамел, брилянтна, бисексуална, серийна убийца.

Някои от най-известните актриси през това време отказват ролята заради голотата, която трябва да покаже героинята.

В най-известната сцена от филма, докато Трамел е разпитвана от полицията, тя кръстосва крака, показвайки интимните си части. Това предизвиква страхотен скандал.

Самата Стоун твърди, че не е знаела до последния момент, че режисьорът Пол Верховен ще покаже кадъра.

"Знаех, че ще правим сцената с кръстосването на краката и знаех, че ще се намекне за липсата на бельо, но не съм мислила, че ще видите интимните ми части в сцената. След прожекцията отидох в кабинета на Пол, зашлевих го и си тръгнах."

Верховен отхвърля всички твърдения за измама и казва: "Колкото и да я обичам, аз я мразя, особено след лъжите, които тя изрече в пресата за кадъра между краката. Това е пълна лъжа."

Въпреки скандала, а и може би поради скандала, тя е включена от списание "Пийпъл" като един от 50-те най-красиви хора в света.

През 1995 г. Шарън получaва наградата "Златен глобус" за ролята си в "Казино" на Мартин Скорсезе. Номинирана е и за "Оскар".

Класирана е сред 25-те най-секси жени на века от "Playboy" през 1999 г.

Религията, която изповядва, е тибетски будизъм.

Омъжва се за телевизионния продуцент Майкъл Грийнбърг през 1984 г. Разделят се три години по-късно.

През 1993 г. Стоун изживява авантюра с Бил Макдоналд по време на снимките на филма "Треска". Макдоналд напуска жена си Наоми Бака и се сгодява за Шарън. Те се разделят една година по-късно през 1994-а.

Следващият й мъж е асистент режисьорът Боб Вагнер. Отново годеж и отново бърз край - след година Стоун връща годежния пръстен чрез куриерската фирма FedEx.

На 14 февруари 1998 г. Стоун се омъжва за Фил Бронщайн, изпълнителен редактор на Сан Франциско Екзаминер.

Бронщайн подава молба за развод през 2003 г., позовавайки се на непреодолими различия.

Разводът влиза в сила през 2004 г. с решение на съдията, че синът им Роан трябва да остане предимно с баща си с право на посещение на Стоун. Шарън и Фил имат един осиновен син.

Стоун осиновява втори син, Лейърд Вон Стоун, през 2005 г. и трети, Куин Кели Стоун, през 2006 г.

В момента живее в Бевърли Хилс, Калифорния, и притежава ранчо в Нова Зеландия.

"Харесва ми да съм жена, а не момиче."

"Жената сменя много лица през живота си. Ние еволюираме постоянно. Променяме се непрестанно."

"Знам го от опит - никога не може да изгубиш, ако кажеш истината."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай