Традиционни танци и храни от Тайланд на фестивал във Варна

Традиционни танци и храни от Тайланд на фестивал във Варна | StandartNews.com

Варна. Културен фестивал представя на варненци традиционните танци и храни на Тайланд. Това каза за Радио „Фокус"-Варна Венелин Пасков, участващ в организацията на фестивала.

"Всяка вечер до събота от 19.30 до 21.00 часа пред Фестивалния комплекс във Варна се представят традиционни танци от Тайланд, като се показват и различни народни носии. За храните на Тайланд най-специфично е използването на много подправки като тамарин, марсала, както и люто, чрез различни кърита", разказа Пасков.

Основно в тайландското меню се използват различни видове риба. Специфични са и десертите. Използват се предимно банани и кокос, като се смесват с корени от тапиока, растение, съдържащо нишесте. Варненци ще могат да опитат и тайландски нудли, както и традиционни тайландски супи с пиле или със скариди, с лимонена трева.

"До момента самият фестивал има голяма посещаемост", добави Пасков. Той обясни, че на мероприятията хората, получават и диплянки за Тайланд като туристическа дестинация. Най-скъпото от една екскурзия до далечната страна е самолетния билет, като малко българи знаят, че при пристигане, на границата се получава виза за 15 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай