Наградиха Анджелина Джоли за хуманитарна дейност

Наградиха Анджелина Джоли за хуманитарна дейност | StandartNews.com

Ню Йорк. Холивудската актриса Анджелина Джоли получи специалната награда Джийн Хершолт за личния си принос в хуманитарни дейности. Церемонията по награждаването с най-престижните в света на киното златни статуетки се състоя в увеселителния център "Холивуд енд Хайленд".

Носителите на наградата Джийн Хершолт се определят от членовете на комисията на Академията. За цялата история на съществуването й са връчени само 35 статуетки, първата – през 1957 г. Джоли е 36-та носителка на тази награда. По-рано с нея са били удостоени водещата Опра Уинфри, актрисите Елизабет Тейлър и Одри Хепбърн, композиторът Куинси Джоунс.

Анджелина Джоли е посланик на добра воля на Върховния комисар по проблемите на бежанците към ООН. Тя е посетила десетки страни, в които е имало хуманитарни катастрофи, включително в Косово, Кения, Йордания, Тайланд.

Джоли пристигна на награждаването придружена от Брад Пит и сина си Мадокс. След като получи "Оскара" си Пит нежно целуна своята спътница в живота. Журналистите отбелязаха, че актрисата се намира в прекрасна форма след операциите по отстранение на млечните жлези. За вечерта Джоли беше избрала прекрасна вталена червена рокля.

Освен това Американската киноакадемия връчи и почетен "Оскар" за особени заслуги в кинематографията на актрисата Анджела Лансбъри, комика Стив Мартин и художника по костюми Пиеро Този.

Носителката на почетен "Оскар" Анджела Лансбъри е известна на зрителите с участието си в ролята на детектив Джесика Флетчър в сериала "Убийство по сценарий", а също така от филма "Портретът на Дориан Грей" /1954/.

Прочутият комик Стив Мартин е на върха на своята кариера през 80-те години на миналия век, сред по-известните му филми са "Роксан" и "Деца на килограм". Художникът Пиеро Този е направил костюмите за филмите на легендите Лукино Висконти, Виторио де Сика и Франко Дзефирели. Той не успя да вземе участие в церемонията и "Оскарът" му бе приет от негов представител. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай