Марка и монета за сина на Станишев

Сергей и Моника кръстиха бебето Георги, таткото му направи фотосесия

Марка и монета за сина на Станишев | StandartNews.com

София. Соцлидерът Сергей Станишев стана татко за втори път. Съпругата му Моника го дари със син в сряда сутринта, но новината се разчу по жълтите павета в късния следобед. Оказа се, че Станишев споделил радостта си пред част от депутатите на БСП, но ги помолил да не казват на никого. Защото до последно с Моника мислели върху няколко варианта за име на бебето. Но мъничето се появило на бял свят, без да са го решили окончателно.

И докато Моника се възстановявала от раждането в първите часове, Сергей успял да се похвали само с мерките на новородения си син - 3,980 кг и 51 см. "Може да е Димитър, Георги или Сергей, но не успяхме да го решим, преди да се роди", признал минути след новината на най-близките си хора в партията. Едва привечер, когато детенцето било вече в прегръдките на майка си, Сергей бил допуснат в болничната стая. И ги открил спящи и спокойни. От вчера гледката с бебешката патешка завивка грее на телефона на соцлидерал

Щастливият татко направил серия снимки: Само бебето, сама Моника, гушнати един до друг и отново долепили нослета. Не му минало през ум да ги събуди. По-късно двамата избрали и името на момченцето - Георги. "Да, брат ми се казва Георги, името е хубаво, българско", сподели вчера Станишев. И призна, че още не може да благодари на всички обаждания и съобщения. Затова и малко преди 10 часа вчера написа съобщение във Фейсбук. "Вчера ми се роди син. С майка му решихме да го кръстим Георги. Искам да благодаря на всички за поздравленията". Малката Дария само за ден се е затъжила за мамал

Но пък сама посочвала своята кошарка на кака Моника и батко Венци и давала да се разбере, че вече ще е на бебето. Някои от залъгалките - също. Но дистанционното на телевизора не давала на никого, смеят се у дома към страстта на Дария да определя телевизионния канал в хола. Без да иска, точно Дария направила и първия подарък на бебето - кошарката. Но пък бебе Георги вече е горд собственик на юбилейна монета - с датата на раждането си. Подаръкът е от Явор Куюмджиев, който преди време поръчал такава и на малката Дария. Съветничката на Станишев - Таня Буруджиева, също избрала дар за бебето. "Винаги вземам икона със светеца на новороденото, а в този случай естествено ще е на свети Георги", призна социоложката.

Лидерът на Земеделски съюз "Ал. Стамболийски" Спас Панчев пък ще поръча лимитирана серия на пощенска марка с лика на малкия Георги. Като председател на филателистите у нас идеята за уникалните марки е точно на Панчев. Миналата година на 1 май, когато е родена Дария, той я увековечил в слънчева пощенска марка. Тепърва парламентарната група ще реши какъв подарък да направи за щастливото събитие. А таткото - кога ще черпи. Само преди две седмици социалистите вдигнаха наздраве за наследника на пиарката си Жанет и народния представител Димитър Горов. Малкият Давид проплака на 26 юни и даде старт на бебешката серия при соцдепутатите.

Още 2 бебета на колеги ще се появят на бял свят близките месеци, разказаха народни избраници. Татковци ще стават депутатите Красимир Янков и Жельо Бойчев. И в парламентарната група вече се шегуват и политически на темата: "Е, като гледаме как се цепят нашите опоненти, ние също можем да направим фракция - на татковците с бебешки колички."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай