Триумф на финландците на турнира по плажен волейбол в Кърджали

Триумф на финландците на турнира по плажен волейбол в Кърджали | StandartNews.com

Оспорваните битки пред волейболната мрежа и спортсменска игра съпровождаха турнира за олимпийските квалификации по плажен волейбол, който се проведе в Кърджали. За първи път градът е домакин на състезание от такъв ранг. Жребият отреди на плажния корт в родопският град да се състезават отборите за мъже и жени на България, Албания, Финландия и Сърбия. Те се бориха за първите две места, които им осигуряват квалификации за Олимпиадата през 2016 година в Рио де Жанейро.

При крайното отборно класиране при жените третото място остана за тима от Сърбия, на второ се нареди съвсем заслужено България и на първо е отборът на Финландия. Представителките на северната страна завършиха турнира без загуба на гейм. Финландците се качиха на най-високото стъпало и при мъжете. Втори остана тимът на Сърбия и третото място е за националите от България. Двете български двойки по плажен волейбол Николай Колев – Константин Митев и Кирил Хаджиев – Делчо Раев се бориха до последната точка.

Медалите и купите на победителите връчиха председателят на Комисията по плажен волейбол към БФВ Милко Багдасаров и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Доволен съм от факта, че се оцени труда на всички за този един месец, за да може Кърджали да бъде домакин на олимпийските квалификации в група G от Първи кръг на Европейската отборна група по волейбол за мъже и жени. Надявам се плажният волейбол да се превърне в летен спорт номер 1 в Кърджали, заяви Багдасаров.
Ще се върнем отново тук, на това игрище, защото Балканското първенство наближава. Организацията беше перфектна, пясъчният корт е много добър. Със сигурност ще се видим през август, обеща треньорът на сърбите Марко Стоянович.

Кърджали вече има условия за провеждането на такива състезания, както регионални, национални, така и на международно ниво. Днешната надпревара в града край Арда показа, че Кърджали вече се е утвърдил като столица на плажния волейбол. Турнирът по плажен волейбол доказа моята теза, че 2014 ще мине под знака на спорта, категоричен бе кметът инж. Хасан Азис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай