България победи категорично Словакия на Игрите в Баку

България победи категорично Словакия на Игрите в Баку | StandartNews.com

Българският национален отбор по волейбол победи Словакия с категоричното 3:0 (25:14, 25:17, 25:19) в последния си мач от Група В на Европейските игри в Баку, който се играя пред 1500 зрители в Кристалната зала.

Нашите момчета доминираха през цялото време на двубоя. Единствено в третия гейм изостанаха с 2 точки при второто техническо прекъсване (14:16), но до края показаха страхотна психика и затвориха мача с 3:0 след 25:19 в тази част.

Така българите записаха четвърти успех от 5 мача и с 11 точки се изкачиха на второто място преди изиграването на последния сблъсък в този поток между Русия и Италия. Словакия ще запази четвъртата си позиция, въпреки поражението и също се класира напред в турнира.

Топреализатор в днешната среща стана капитанът Тодор Александров с 14 точки ( 57% позитивно, 36% отлично посрещане и 69% в атака). Николай Николов и Жани Желязков добавиха по 13 точки, а Валентин Братоев завърши с 12 точки. За Словакия най-резултатен бе Радослав Прешински, който приключи със скромния актив от 6 точки ( 75% в атака).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай