Цонга спъна Гришо за финала

Цонга спъна Гришо за финала | StandartNews.com

Торонто. Българската гордост Григор Димитров Григор Димитров не успя да стигне до финала на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Торонто след като загуби на 1/2-финала срещу французина Жо-Вилфред Цонга в два сета - 4:6, 3:6.

Двубоят продължи само 1.24 часа вчера. Това бе негово четвърто поражение от този съперник в досегашните им четири двубоя. Цонга пък продължава страхотната си серия в турнира, като вече чака победителя от другия полуфинал между Фелисиано Лопес и Роджър Федерер.

Димитров, който в предишните си три мача спечели трисетови победи и тричасова игра с Кевин Андерсон вчера, беше видимо изморен и се представи доста под нивото си.

Французинът ще играе за трети път на финал от сериите "Мастърс", но за първи път в турнир на открито. Предишните му два финала бяха в зала в Париж, като спечели първия през 2008 г. и загуби втория през 2011 г.

Той успя да преодолее полуфиналите в Канада при третия си опит. В предишните два случая - през 2009 и 2011 г. - той загуби от бъдещите шампиони Новак Джокович и Анди Мъри, но през тази година победи именно двамата, за да стигне до мача с Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай