Ще спестя тениса на детето си (ОБЗОР)

Ще спестя тениса на детето си (ОБЗОР) | StandartNews.com

Григор си почива в бърза кола на пистата

Искам титла от Големия шлем и място в Топ 3, обяви Димитров

Винаги съм искал да направя шоу мач в България, намерих и един от най-добрите тенисисти, обяви Григор Димитров, който гостува на "Нова телевизия" по повод предстоящото събитие на 28 ноември. Най-добрата ни ракета зарадва преди това таланти в родния Хасково, където се появи на кортовете, за да поддържа формата.

Упреците за купа "Дейвис"

Аз винаги играя за България. Това, че не играх срещу Унгария е друга тема. В момента съм изцяло фокусиран върху кариерата си. Просто тези мачове съвпаднаха с предварителната ми програма. Трябваше да се срещна и с Франко Давин. Той е треньорът, с който може би ще работя. Не съм изненадан от нападките. Всеки има право на мнение.

Семейството и Хасково

Виждам се с родителите си, когато мога. При всяка възможност се прибирам в България. Винаги ми е харесвало тук. Зареждам се, дори в малкото време, което прекарвам в родината. Богородицата е си стои в Хасково. Винаги като се върна я посещавам. И сега го направих. Не съм бил на много места в България. Искам да обиколя манастирите. Никога не съм бил на Рилските езера. Това са места, които бих искал да покажа на човек, с когото мога да споделя дълбоки тайни.

Подкрепата

Има много хора, на който мога да кажа - благодаря. На майка ми и баща ми, цялото семейство. Също така на Георги Стоименов. И на цялата фамилия Малееви. От малък съм усещал подкрепа от тях и винаги получавам добри съвети. Стоичков, който го познавам от много време. В Барселона често се виждахме. С Димитър Бербатов също няколко пъти сме се засичали.

Първите стъпки в тениса и идолите

Имам много спомени. Първият спечелен турнир, когато бях на 12 години, най-вече. Тогава с баща ми се спогледахме и разбрахме, какво искаме да правим. Повярвах си и си избрах бъдещето. В началото обаче не го приемах като работа. От малък винаги за пример са ми били Андре Агаси и Роджър Федерер. Сега имам и от други сфери - Джони Деп, например.

Монако

Моят дом, но нямам много дни, които прекарвам там. На път съм всяка седмица, така че се събират няма и три месеца там. Живея в малък затворен комплекс, където мога да тренирам, да ходя на фитнес и да внимавам как да ям. Имам една шепа от хора, с които да излезем на вечеря. Никой от тях не е спортист.

Ежедневието

Ставам в 7 или 7,30. Сутрин бягам, но не всеки път. Тичам по 20-30 минути за тонус. Разходката също е добро начало. Фитнес за около час. После отивам на корта. Два часа съм там. Зависи от тренировките. Разполагам с два корта. Има и други играчи, които ги ползват, но гледаме да не засичаме, за да не си пречим.

Хранителният режим

Храната прави борбата. Ям всичко в общи линии. Но все пак внимавам. По време на турнири гледам да се ограничавам със сладките неща, тежките манджи. Но винаги на закуска, обяд и вечеря има риба, ориз, зеленчуци.

Загубите и контузиите

Загуба на корта със сигурност боли повече. При травма си казваш често си казваш - защо не играя сега? Но имам моменти, когато не ти се иска да си на корта. Имал съм моменти, когато съм си казвал, че няма да тренирам цяла седмица, но съм се връщал. Не мога да забравя загубата от Ноле на полуфинала в "Уимбълдън". Плакал съм след мачове, но това е било отдавна. Иначе болка има всеки ден. Ставаш и мислиш, че тялото ти е готово. Оказва се обаче, че се схванат. Рамото леко те боли, гърбът също.

Шарапова и идеала за жена

Нямам лоши чувства към нея. Всеки си пое по своя път и може би се нуждаеше от нещо свежо.
Да си призная в момента не съм на вълна жени.

Славата и феновете

Никога не съм харесвал да думата - звезда. Това е нещо, което просто се случи - да съм добър в спорта, тениса. Останалото зависи от успехите. Забелязвам публиката, но вече не ми прави такова впечатление освен родните флагове по трибуните. Миналата година в Шанхай имаше двама, които бяха абсолютно луди. Аз бях на корта, а те отвън и се катереха по оградите. Излязох да давам автографи. Трябваше да разпиша едно списание, но някой го дръпна в последния момент. Момчето, чието бе то, така се развълнува, че ми заби молив под окото. После настана хаос.

Суеверията

Винаги има ритуали преди мач. Моите са по-малко от на други. Не си спомням кой ми подари медальона, но на него има Богородица. Вярващ съм, вчера бях на църква (б.р. онзи ден). Имам вътрешна необходимост да го правя. Когато мога се поля преди и след ядене, мач или преди лягане.

Хобитата

Карам БМВ и слушам всякаква музика. В момента повече групата "The Weekend". Чета Робърт Форст, но само по време на полет. Нямам любимо място за почивка. Не обичам да не правя нищо.
В свободното време ходя на писти, за да да карам кола. Почивката ми е свързана с адреналин. Винаги трябва да има такъв. Освен тенис харесвам баскетбол.

Бъдещето

Надявам се до 5 г. да имам още по-големи титли на името си. Да продължавам да играя и то голям тенис. Турнир от Големия шлем, а защо не и повече? Да съм в тройка на АТП. Когато летя по 20 часа със самолет са мислил и за бъдещото си като баща. Това ще стане в точния момент и с точния човек. В момента обаче съм устремен да постигна целите, които съм си поставил. Бих спестил на детето си тениса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай