На Ли отива на финал в Маями

На Ли отива на финал в Маями | StandartNews.com

Маями. Китайката На Ли отива на финала на мастърса в Маями след като успя да надвие Доминика Цибулкова със 7:5, 2:6, 6:3.

Двубоят бе повторение на сблъсъка за титлата на Australian Open, но шампионката от Мелбърн отново излезе победител и продължи отличното си представяне през 2014 г.

Срещата започна с предимство за На Ли, която спечели първи сет с пробив в края. Тя се справяше по-добре до 2:2 във втората част, когато Цибулкова прие много по-агресивен подход и до края не даде дори гейм на китайката.

Цибулкова продължи серията си до шест поредни гейма в своя полза в началото на третия сет, като задържа страхотната си игра до 3:1. Цибулкова стигна до геймбол и навярно вече се виждаше като победител, но На Ли далеч не бе казала още последната си дума и обърка плановете на своята опонентка.

Така китайката записа седма победа от седем мача с Цибулкова и за първи път в кариерата си се класира за финала в Маями.

На Ли ще се изправи срещу водачката в световната ранглиста и шесткратна шампионка Серена Уилямс, отстранила рускинята Мария Шарапова с 6:4, 6:3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай