Мъжете по-често рискуват  за повече адреналин в секса

На стари години правенето на любов е профилактика срещу деменцията и алцхаймер,  казва сексологът проф. Станка Маркова

Мъжете по-често рискуват  за повече адреналин в секса | StandartNews.com

- Проф. Маркова, по време на съдебно заседание стана ясно, че 23-годишният готвач Васил Василев е удушил приятелката си Калина след бурен нестандартен секс, който двамата често практикували. За какво става въпрос според вас ? Доколко убийството в "Банишора" напомня
случая с Анита Мейзер, чиито съпруг почина, завързан със свински опашки по време отново на нестандартен секс?
-  Хората винаги са търсили начини да разнообразяват сексуалното си общуване,
за да не се превърне то в монотонна рутинна дейност, което  е препоръчително и хубаво. Но след като си изпробват всички възможни места и техники, някои започват да търсят все по-нови стимули, водещи до опасни практики, които 

са на ръба да станат опасни за живота 

А те не влизат в групата  на т. нар. неконвенционални секспрактики като групов секс, фетишизъм, трансвестизъм, садомазохизъм, транссексуалност, ексибиционизъм, воайорство и други. Някои преситени и авантюристично настроени двойки търсят стимули, които са рискови и опасни. Една от тези практики,за които се предполага, че са ползвали Мейзер и нейният съпруг, както и двойката от Банишора е задушаването. Когато човек е полузадушен, изпада в особено състояние, до което води недостигът на  кислород и страхът. Това състояние влияе на тазовите резервоари на човека и на ерекцията. От преголям страх човек може да се напишка или наака. В същото време това състояние влияе и на възбудата. Нишката обаче е много тънка и лесно може да се стигне до фатален край. 
В случая с Мейзер за мен е ясно, че със свинска опашка, която не е еластична, може много лесно да се премине границата. Подобни случаи на смърт обаче много рядко се огласяват, освен ако медиите не ги надушат. 
Искам да спомена и за едно опасно подобно явление: 

тийнейджъри си нахлуват на главата найлонови пликове 

и полузадушени изпадат в особен екстаз, подобно на състоянието, когато дишат лепило, но още по-силно и по-опасно. Опиянението, което получават, е подобно на действието на наркотик.  Какво сочи статистиката, колко души годишно умират по време на секс у нас и в чужбина ?
- В световен мащаб са описани 50 000 случая на смърт по време на секс, като повече са мъже. 
При тях 25% от фаталния край е при секс със съпругата, а останалите са с любовница или с проститутка. Повечето хора считат ,че нестандартният секс в тоалетната, в асансьор или на работното място, е много стимулиращ като изживяване.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ - ВЪВ ВЕСТНИК "СТАНДАРТ"! ТЪРСЕТЕ НА ВЕСТНИКАРСКИТЕ СЕРГИИ В ПЕТЪК!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай