Гришо почетен гражданин на Червен бряг

Гришо почетен гражданин на Червен бряг | StandartNews.com

Световният №9 Григор Димитров да стане почетен гражданин на Червен бряг, където като малък играл у дядо си, предлага бивш кмет на града. Румен Пенков, който понастоящем е общински съветник от ГЕРБ, заедно с негови колеги внасят на следващата сесия искане да се даде най-високото звание на общината на Гришо.

Местните открай време го наричат "наше момче", въпреки че е роден в Хасково. Мария, майката на Гришо, е от Червен бряг. Дядо му Георги Дзъмбов е жив и здрав. Той дълги години бил железничар, сега е пенсионер.

"Замисляме отдавна да предложим Григор Димитров за почетен гражданин на Червен бряг, много преди отличното му представяне на "Уимбълдън". Гордеем се с неговите успехи ", сподели Румен Пенков, който управляваше града от 2003 до 2007 г.

Местните съветници нямат нищо против, ако отличието не бъде връчено лично на първата ни ракета заради неотложните му ангажименти, а на неговата майка. Ако предложението бъде одобрено, това ще стане тържествено на есенния традиционен панаир на Червен бряг в първите дни на септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай