Гришо: Когато трябва говоря и руски

Гришо: Когато трябва говоря и руски | StandartNews.com

Учил съм малко, има кой да ми помага, шегува се българинът

Интересен момент съпътства края на пресконференцията на Григор Димитров преди старта на "Аустрелиън Оупън". Гришо бе провокиран от местните журналисти с въпроса колко езика владее и може би умишлено пропусна да спомене родния на половинката си Мария Шарапова - руски. "Говоря български и английски. Руски ли? Понякога вкъщи, но само когато трябва. Учил съм малко, но се оправям. Има кой да ми помага да го науча по-добре, но засега у дома се говори на английски. Разбирам и малко френски, но предпочитам английския", обобщи българският тенисист. Въпросите на журналистите видимо бяха насочени към развръзка на отношенията между българина и половинката му Маша. Двамата са заедно от около две години.

Хасковлията обяви, че е готов за участие на Откритото първенство на Австралия, където "всичко е възможно".
Гришо ще започне утре участието си на първия турнир от Големия Шлем за годината. Той е поставен под номер 10 в основната схема и на старта ще играе с Дъстин Браун (Гер). Срещата между двамата е първа на корт номер 2 и ще започне в 02.00 часа българско време.

Димитров има гарантирани 10 точки за световната ранглиста и 34 500 долара от наградния фонд. При победа над Браун във втория кръг той ще играе срещу победителя от мача между Лукаш Лацко (Слвк) и Максимо Гонсалес (Арж).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай