Григор заряза мач, спаси дете

Японец спря Димитров за победа №100

Григор заряза мач, спаси дете | StandartNews.com

Григор Димитров показа, че освен огромен талант има и голямо сърце.

На "Мастърс"-а в Маями той прекъсна мача си с Кей Нишикори, който загуби с 6:7 (1), 5:7 след 102 мин, за да окаже помощ на едно от децата, които подават топките. Докато взимаше кърпата от момиче в ъгъла на неговото поле в началото на втория сет, Гришо забеляза, че детето едвам стои на краката си. Нашият го попита как е и след като разбра, че девойчето е пред припадък, го хвана за ръка и заведе до трибуните, където го сложи да легне на една пейка. В този момент цялата публика избухна в аплодисменти и скандирания: "Гришо, Гришо!".


След завръщането си на корта Григор не успя да запише победа номер 100 в кариерата си. Двамата с Нишикори показаха страхотен тенис, агресивна игра, бомбени сервиси и купища уинъри. Реално разликата се оказа кошмарният за Гришо тайбрек и липсата на концентрация в края на втория сет. Успехът на Кей беше втори срещу Григор от два мача.

Така Григор си тръгва от Маями с 45 точки за ранглистата, колкото спечели и през миналата година. Това ще му позволи да запази 16-ото си място в света, а в зависимост от представянето на други тенисисти може да се придвижи и с едно място нагоре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай