Анди Мъри се обяви за независима Шотландия

Анди Мъри се обяви за независима Шотландия | StandartNews.com

Лондон. Тенис звездата Анди Мъри декларира подкрепата си за независимостта на Шотландия в четвъртък сутринта, след като няколко години не казваше какво е мнението му по въпроса.

Той обаче обяви подкрепата си за кампанията "Да" в съобщение в "Туитър" в резултат на негативната кампания на привържениците на обединена Великобритания.

"Огромен ден за Шотландия днес! Кампанията "Не" в последните дни тотално обърна мнението ми. Развълнуван съм да видя резултата. Да го направим!", написа той до своите 2.7 милиона последователи.

Преди време Мъри е обявявал симпатии за Гордън Браун, който също е сред лидерите на кампанията за цялостна Великобритания. В четвъртък обаче мнението му се преобърнало.

Неговото съобщение беше посрещнато със смесени реакции от феновете му. "Разочарован съм от теб, Анди. Можеше просто да се обявиш за неутрален", написа един от последователите му.

Въпреки че няма да гласува на референдума, защото не живее в Шотландия, Мъри се смята за отколешен шотландски националист. През 2006 г. той предизвика скандал, когато обяви, че ще подкрепи всеки различен от Англия на световното първенство по футбол.

Дълго време избягваше да коментира темата, а през юни в интервю критикува лидера на кампанията за независимост Алекс Салмънд за това, че развя шотландския флаг на "Уимбълдън" преди година.

"Горд съм да съм шотландец, но съм горд и да бъда британец. Не мисля, че има някакво противоречие", каза тогава той.

​Наскоро обяви, че ако Шотландия обяви независимост ще се гордее да представлява страната си, но тогава не подкрепи нито един от двата лагера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай