Станишев с лекция за ЕС пред студенти

Станишев с лекция за ЕС пред студенти | StandartNews.com

Стара Загора. Академична лекция "Европейският проект на България" ще изнесе лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев в най-голямата аула на Югозападния университет "Неофит Рилски" днес. Студенти и преподаватели са отправили покана към него като президент на Партията на европейските социалисти. След дебатите за перспективите пред страните членки на ЕС соцлидерът ще продължи с предизборната си обиколка в Пиринско. Завчера Станишев призна пред симпатизанти в Стара Загора, че в неделя не е успял да се поклони пред гроба на баща си, тъй като е в активна предизборна обиколка. "На този ден баща ми трябваше да бъде на 90 години. Аз не можах да отида на неговия гроб, да му се поклоня, защото сме в кампания. И аз знам, че той би ме разбрал, защото през целия си живот неговото поколение - хора, които рискуваха живота си, защото той участва в съпротивата, после градиха модерна България, се водиха от тази кауза и тази идея, която ни държи заедно", каза емоционално Станишев. В Стара Загора соцлидерът връчи партийните книжки на 32-ма младежи. "Промените се виждат, а ние ще продължаваме да отстояваме политиката, която помага на бизнеса и открива работни места. 40 000 нови работни места са открити за първите 3 месеца. Всяка стъпка е много трудна, но няма да се отклоним от този път", каза още пред симпатизанти и активисти Станишев.

Междувременно в Радомир зам.-председателят на БСП и втори в евролистата на социалистите Георги Пирински заяви, че десните партии в Европа са подменили социалните дейности със засилено икономическо управление чрез орязване на бюджетите на държавите "с аргумент, че трябва да стягат колана". Пирински настоя да се изслушат внимателно гражданите на Украйна, да се поднови дипломатическият процес с цел да се стъпи на реалните интереси на всички страни в конфликта.

По същото време в Пазарджик Илияна Йотова заяви пред над 100 симпатизанти, че на 25 май хората трябва ясно да изберат кой да ги представлява в Европарламента: "Дали са хора, които мислят само за себе си, или наистина мислят за националните интереси". "Ние, социалистите, гласувахме против санкции за Русия и за "Южен поток", нашите колеги от ГЕРБ точно обратното - искат да наказват Русия, да се спре "Южен поток". Защо, чий интерес е това? Не и български. Ето, такива хора сме изпратили там да ни представляват, а нямат право", категорична бе Йотова. "Социалната политика, която провежда правителството на Пламен Орешарски, е само първа стъпка, но и много повече, отколкото ГЕРБ направиха за 4 години", заключи Йотова.

Пак отложиха делото му

Поредно отлагане направи съдът вчера на делото срещу лидера на БСП Сергей Станишев за изгубени секретни документи. Софийският градски съд не даде старт, тъй като председателят на социалистите не е получил постановлението на прокуратурата. При последното заседание отново не беше даден ход на делото, тъй като Станишев не бе получил препис от постановлението, което е основата за образуване на делото. Според прокуратурата Станишев е загубил документи, представляващи държавна тайна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай