Станишев пожела още 120 г. на БСП в Търговище

Станишев пожела още 120 г. на БСП в Търговище | StandartNews.com

Търговище. Поне още 120 години развитие на организацията, защото БСП е доказала, че съществува толкова години, защото е нужна на хората. Това пожела лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пред 800 социалисти в Търговище по случай 120 години от създаването на местната партийната организация.

"Винаги е хубаво да има такива поводи, но сега важно е да помним обаче, че имаме и важна работа. Трябва да направим избор за своето бъдеще", каза Станишев. По думите му всички в България трябва да мислят първо за националния ни интерес и кое ще е най-добре за нас като народ, дали десните, които ни игнорират и спъват интегрирането ни в ЕС или левите, които заявяват твърдата си подкрепа за нашата страна. "Важно е социалистите да победим. Не е важна победата само като бройка, а за политиките и същността на това, което се прави в Европа и следователно в България", категоричен бе той.

По думите му е важно и социалистите във вътрешнополитически план да дадат ясен знак за сила, за да може правителството да продължи да изпълнява поетите ангажименти и нужните на милиони българи реформи.
Той припомни и че идват и други важни за социалистите празници 6-ти и 9-ти май - Денят на българската войнска слава и Денят на победата над фашизма. "Моля ви да подкрепите инициативата, която аз започнах на паметника Альоша в Пловдив. Нека почистим паметниците на българските и руските войни за тези празници, за да посрещнем датите подобаващо", заяви лидерът на БСП.

"Неслучайно нашата партия е издържала 120 години и неслучайно на 25-и май ще победим. Ние сме силна партия, обединяваща 3 поколения българи - от 20 до 80 годишни и имаме силни ценности и идеали, които са над житейските проблеми", заяви народният представител от ПГ на КБ, избран от региона, Явор Куюмджиев.
Евродепутатът и кандидат за втори мандат от листата на КБ Евгени Кирилов, който е родом от региона, каза, че бъдещият тандем на Мартин Шулц като президент на ЕК и Сергей Станишев като президент на ПЕС ще даде на България най-добрите шансове, които е имала на европейски терен и ще ни помогне в политиката, която се стараем да осъществим.

По време на честването беше представен и ретроспективен филм с кадри от архивни документи и снимки, показващи развитието на организацията. Трио "Грамофон", което закри събитието, изпълни знакови руски и български песни, сред които: "Моя страна, моя България", "Една българска роза", "День Победы", "Нам нужна одна победа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай