Манипулаторите ще си получат заслуженото

Манипулаторите ще си получат заслуженото | StandartNews.com

Достена Ангелова, кандидат за евродепутат от Коалиция за България

Скъпи приятели,
Моето сърце, моята съвест и моето съдебно досие са чисти. Нищо не стои между мен и кандидатурата ми, а надявам се и избора ми за български представител в Европейския парламент. Нито морално, нито юридически мога да бъда засегната и затова враговете на идеите ми и на обществения ми избор опитват с манипулации и поквареност, която ги характеризира, да ме дестабилизират.
Но не са познали!
Първото нещо, което заслужават "моите" клеветници, е да ги съдя за оклеветяване.
Никога не съм, няма да започна и днес да си служа с личната си съдба, за да печеля дивиденти. А има от какво, ако вляза в логиката на сторителинга (личната история). Мога да започна отдалече:

1. Бих могла да се явя в образа на репресирана от комунизма - семейството ми е наблюдавано и подслушвано.

2. Бих могла да разкажа как "ЕКСПЕРТИТЕ", които не се харесаха в книгата ми, направиха от мен практически персона нонграта в годината след издаването и не допуснаха широкото й представяне преди 2013-а.

3. Бих могла да опиша съдбата си на майка, която се бори за най-скъпото - детето си - в тежки и дълбоко интимни житейски преломи.

Не, няма да вляза в логиката на хленченето и личните оплаквания, защото моят избор пред вас е обществен и граждански. За него се изискват честност и отдаденост, интелигентност и постоянство, които няма да оставя да бъдат ожълтявани.

Последните дни от кампанията само усилват убеждението ми, скъпи приятели, че не аз и не индивидът е жертва на манипулациите, а цялото ни общество е обект на обстрел и заблуда чрез комбини и лъжи от страна на жълтата преса. От страна на една преса, която има само поръчители. Която е легнала пред оскъдната хранилка на плащащите си за това и онова. Тя бе докарана до това положение умело и последователно от тези, които искат да държат цели народи в интелектуална, морална и материална мизерия и така да ги управляват без дори да има нужда да се охарчват. Дотолкова омаскаряването се е превърнало в ежедневие. Колко хора срещнах без надежда и без мечти, потопени в мръсните води на взаимните подозрения и опорочаването на всяко добро начинание.

Време е паникьорите и манипулаторите да си получат заслуженото. Време е да ги накараме да отговарят на истински въпроси от обществена значимост. Страховете им, че губят почва трябва да се потвърдят! Вие държите тази победа в ръцете си на 25 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай