Неделя,

Евродепутатите от БСП ще се борят да няма „бели петна” в програмния период

От: Администратор -
941
Евродепутатите от БСП ще се борят да няма „бели петна” в програмния период
A
A
A

Севлиево. Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев бе посрещнат от севлиевци с хляб и сол. Още в началото на срещата с тях той им честити големия християнски празник и Ден на храбростта – Гергьовден с пожелания за много здраве, вяра и храброст в сърцата. Това съобшиха от пресцентъра на БСП.

На срещата присъстваха още депутатът от ПГ на КБ Йордан Стойков, областният управител на Габрово Николай Григоров, както и местното ръководство на партията.

„Гласуваме на тези избори не само защото имаме възможност за пряк избор на президент на ЕК, но и да реализираме нужната промяна в Европа", каза Станишев. Пред севлиевци той обясни, че освен финансова и икономическа кризата в Европа е и морална. „Младите питат защо над трилион и 300 милиарда евро бяха налети в банките, а няма реална борба с безработицата. Неравенството сред населението на всички държави се увеличи, както и диспропорцията между самите страни", каза още Станишев и припомни, че за последните години именно десните управляват Европа.

Лидерът на левицата бе категоричен, че БСП е добре мотивирана за изборите, защото има разбиране за важността на вота. Един от основните въпроси, които му бяха зададени, е как ще се борят евродепутатите от левицата с бедността и разрухата в селата. Станишев обясни, че евродепутатите на БСП ще водят разговори с ЕК в програмния период да не се допускат „бели петна". Станишев бе категоричен, че до преди година основният финансов ресурс в голяма степен се е концентрирал в общинските центрове, докато малките населени места са оставали встрани. „Редно е обаче да се освободим от илюзията, че само и единствено еврофондовете са достатъчни. Затова бе създадена програмата на правителството за развитие на регионите, за да бъде намалена разликата в напредъка на населените места", каза още Станишев. В края на срещата севлиевци му подариха снимка с колаж от всичките му посещения в балканския град и му заръчаха да бъде възстановена работата по предпроектирането на язовир „Бяла". От своя страна лидерът на БСП обеща да говори с министър Десислава Терзиева за започване на предпроектната работа.


Всички новини от категория Лайфстайл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички