Евродепутатите от БСП ще се борят да няма „бели петна” в програмния период

Евродепутатите от БСП ще се борят да няма „бели петна” в програмния период | StandartNews.com

Севлиево. Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев бе посрещнат от севлиевци с хляб и сол. Още в началото на срещата с тях той им честити големия християнски празник и Ден на храбростта – Гергьовден с пожелания за много здраве, вяра и храброст в сърцата. Това съобшиха от пресцентъра на БСП.

На срещата присъстваха още депутатът от ПГ на КБ Йордан Стойков, областният управител на Габрово Николай Григоров, както и местното ръководство на партията.

„Гласуваме на тези избори не само защото имаме възможност за пряк избор на президент на ЕК, но и да реализираме нужната промяна в Европа", каза Станишев. Пред севлиевци той обясни, че освен финансова и икономическа кризата в Европа е и морална. „Младите питат защо над трилион и 300 милиарда евро бяха налети в банките, а няма реална борба с безработицата. Неравенството сред населението на всички държави се увеличи, както и диспропорцията между самите страни", каза още Станишев и припомни, че за последните години именно десните управляват Европа.

Лидерът на левицата бе категоричен, че БСП е добре мотивирана за изборите, защото има разбиране за важността на вота. Един от основните въпроси, които му бяха зададени, е как ще се борят евродепутатите от левицата с бедността и разрухата в селата. Станишев обясни, че евродепутатите на БСП ще водят разговори с ЕК в програмния период да не се допускат „бели петна". Станишев бе категоричен, че до преди година основният финансов ресурс в голяма степен се е концентрирал в общинските центрове, докато малките населени места са оставали встрани. „Редно е обаче да се освободим от илюзията, че само и единствено еврофондовете са достатъчни. Затова бе създадена програмата на правителството за развитие на регионите, за да бъде намалена разликата в напредъка на населените места", каза още Станишев. В края на срещата севлиевци му подариха снимка с колаж от всичките му посещения в балканския град и му заръчаха да бъде възстановена работата по предпроектирането на язовир „Бяла". От своя страна лидерът на БСП обеща да говори с министър Десислава Терзиева за започване на предпроектната работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай