ББЦ: Северозападът обеднява, а БСП и ГЕРБ са в паралелна държава

ББЦ: Северозападът обеднява, а БСП и ГЕРБ са в паралелна държава | StandartNews.com

Белоградчик. Българите в Северозападния регион продължават да са най-бедните, а БСП и ГЕРБ се боксират в предизборни клипове и живеят в паралелна реалност. Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в село Търговище, Белоградчишко.

По думите му от 25 години там нищо не се е променило, младежката безработица достига над 50%. 

Лидерът на ББЦ бе категоричен, че Северозападът ни си остава най-бедният край именно по вина на българските политици.

Магистрали няма, пътища няма, кажете как да се създадат икономически условия, за да може младите да бъдат задържани, като те дори не могат да се придвижват свободно, отбеляза лидерът на ББЦ.

За разлика от БСП и ГЕРБ, "България без цензура" набляга на развитието на регионите и заради това сме издигнали човек от този регион за евродепутат, който да отиде в Брюксел и да представлява интересите на хората, каза Бареков, визирайки местния лидер на ББЦ във Видинско Десислава Тодорова.

В селото подариха на Бареков знаме от времето на НРБ. Той разгледа и колекция от 900 оръжия, 344 ножа, саби, брадви и копия, заради които собственикът Красимир Иванов е превърнал дома си в музей. Колекционерът е изложил и един от най-ценните си експонати - офицерски кортик с гравюра от времето на цар Борис III. В България има шест такива кортика, поръчани от самия монарх. Намерен е в Оряхово и се предполага, че е бил на командир на Оряховския полк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай