Понеделник,

Провеждат се изпити по немски и испански в СУ

От: Администратор -
1964
Провеждат се изпити по немски и испански в СУ
A
A
A

София. С изпитите по немски и испански език днес започва втората кандидатстудентска сесия за учебната 2014/2015 г. на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от учебното заведение.

Изпитът по немски език започна в 09.00 ч., а този по испански е от 14.00 ч.

Кандидатстудентският изпит по немски език е писмен. Той има продължителност 4 часа и се състои от следните елементи: тест А и Б, с които се проверяват лексическите и граматическите знания; текст за четене с разбиране; съчинение, свързано тематично с текста за четене с разбиране (дължина 200-220 думи); превод от немски на български език (около 1500 знака).

Кандидат-студентите трябва да притежават задълбочени лексически познания и да владеят граматическия материал.

Конкурсният изпит по испански език се провежда в рамките на изучавания в средното общообразователно училище лексико-граматичен материал, разширен до активното владеене на около 8000 думи и изрази, което предполага допълнителни самостоятелни занимания и четене на оригинална литература. Целта на изпита е да се проверят езиковите знания и умения на кандидат-студентите. Изпитът се състои от следните елементи: разбиране при четене, лексикални и граматични задачи към текста за разбиране, текст с пропуснати думи, граматични упражнения и съчинение. Максималният брой точки е 100.

За успешното полагане на кандидатстудентския изпит кандидатите трябва да са овладели практически материала по граматика.

Времетраене на изпита - около 120 минути.

Преподавателите в залата дават разяснения на български език. Работи се само с химикалка, пишеща със син цвят. Всяка следа от молив, гума, коректор и други средства за изтриване в черновата и беловата води до анулиране на изпита. Материалите се раздават на три етапа: разбиране при четене, лексикални и граматични задачи към текста за разбиране; текст с пропуснати думи и граматични упражнения; съчинение.

След изтичане на определеното време листовете се прибират в плика. Върху листовете с материалите кандидат-студентът написва саморъчно "Кандидатстудентски изпит по испански език" и датата на изпита.

В края на изпита пликовете се предават на квесторите.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички