Наши студенти в чужбина на стаж в МС

Наши студенти в чужбина на стаж в МС | StandartNews.com

София. Всички студенти, които се обучават в чужбина ще могат да стажуват в Министерския съвет и по ведомсвтата у нас. Това стана ясно от думите на вицепремиера Даниела Бобева след редовното заседание на кабинета в сряда. По думите й стажантската програма ще започне от средата на октомври. За стажовете се кандидатства онлайн. Досеа в Министерския съвет са били получени 55 такива заявки. Само за тази година е имало 1000 студенти, които са минали по такива програми по различните ведомства. В администрацията на вицепремиера Даниела Бобева стажантите са 10 на брой.

Ще бъдат въведени дистанционни стажове за българските студенти в чужбина. Един от проблемите е, че българските студенти в чужбина имат по-ограничен достъп до предлаганите програми за стажове, тъй като за тях е трудно да се явяват на интервюта, които са в България. Новата инициатива дава възможността както да се кандидатства по електронен път, така и да се провежда дори самият стаж електронно.

Министерски съвет и отделните министерства са много активни за привличане на стажанти, като само за тази година са били приети около 1 000 стажанти в министерствата и в Министерски съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай