Младежи от чужбина учат занаяти в Благоевград

Младежи от чужбина учат занаяти в Благоевград | StandartNews.com

35 младежи от България, Италия, Грузия, Румъния и Азербайджан ще посетят в четвъртък община Благоевград по проект „Art & culture- Journey to success". Той е спечелен от Общински младежки дом, а участниците ще бъдат посрещнати в 11.00 часа в зала 101 на общината.

Проектът „Изкуство и култура - път към успеха" ще даде възможност на гостите да се запознаят с българските занаяти и да творят в различни арт ателиета в Младежки дом - Благоевград. Участниците ще представят изработеното по грънчарство и приложно изкуство в „Панаир на изкуствата", който ще се проведе този петък в благоевградския мол. Обединяващият момент на проекта е фокусиран върху проблема с безработицата и най-вече на младите хора в неравностойно положение. Той представя една алтернативна възможност за реализиране на пазара на труда чрез изкуство, занаяти и развиване на таланти.

Младежите не само обменят опит чрез игри, театър, презентации, но работят и върху конкретни умения и техники в сферата на изкуството. Целта е това да им помогни за бъдещата реализация на пазара на труда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай