Понеделник,

Младежи от чужбина учат занаяти в Благоевград

От: Failed to load user -
2242
Младежи от чужбина учат занаяти в Благоевград
A
A
A

35 младежи от България, Италия, Грузия, Румъния и Азербайджан ще посетят в четвъртък община Благоевград по проект „Art & culture- Journey to success". Той е спечелен от Общински младежки дом, а участниците ще бъдат посрещнати в 11.00 часа в зала 101 на общината.

Проектът „Изкуство и култура - път към успеха" ще даде възможност на гостите да се запознаят с българските занаяти и да творят в различни арт ателиета в Младежки дом - Благоевград. Участниците ще представят изработеното по грънчарство и приложно изкуство в „Панаир на изкуствата", който ще се проведе този петък в благоевградския мол. Обединяващият момент на проекта е фокусиран върху проблема с безработицата и най-вече на младите хора в неравностойно положение. Той представя една алтернативна възможност за реализиране на пазара на труда чрез изкуство, занаяти и развиване на таланти.

Младежите не само обменят опит чрез игри, театър, презентации, но работят и върху конкретни умения и техники в сферата на изкуството. Целта е това да им помогни за бъдещата реализация на пазара на труда.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички