Испания разби мрежа за фалшиви трудови договори

Арестувани са 422 души, бандата мамела с обезщетения за безработица

Испания разби мрежа за фалшиви трудови договори | StandartNews.com

Мадрид. Повече от 400 души бяха арестувани в Испания по подозрения, че участват в престъпна група, която продавала фалшиви трудови договори, даващи възможност да се получават обезщетения за безработица и разрешителни за временно пребиваване, съобщи министерството на вътрешните работи.

Задържани са 422 души - както бенефициенти на тези договори, така и групата, която ги е изработвала и им ги е предоставяла начело с шефа й, се казва в комюникето на министерството. Тарторът на престъпната банда, чието не се споменава, живее в южния испански град Херес де ла Фронтера. Той имал съучастници в социалните служби. Мъжът създал 10 фалшиви компании, които били ръководени от наркомани с криминално минало. Арестите са били извършени в 30 града в цяла Испания - Севиля, Барселона, Мадрид, Билбао, Тенерифе и др. Щетите, нанесени от престъпната схема, възлизат на 2,6 млн. евро.

"Целта на лицата, които са купували тези договори, е била да получават обезщетения за безработица, чужденците да получават разрешителни за временно пребиваване и затворниците да ползват облекчен режим на изтърпяване на наказания", обясни вътрешното министерство. Ръководителят на групата, който живее в гр. Херес де ла Фронтера, е обвинен в създаване на фиктивни фирми с титуляри обикновено наркомани, на които било плащано за тази роля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай