Събота,

ЕК очаква съставянето на правителство

От: Failed to load user -
1495
ЕК очаква съставянето на правителство
A
A
A

Брюксел. "Запознати сме с обявените резултати от изборите в България, като имаме предвид, че все още има гласове от чужбина, които предстои да бъдат получени (в ЦИК), имаме предвид доклада на наблюдателите на изборния процес от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Очакваме съставянето на правителство, партиите в България трябва да се опитат да съставят кабинет. Докато не бъде съставено правителство, Европейската комисия няма да коментира",  заяви на пресконференция в отговор на въпроси говорителят на ЕК Пиа Хансен.

Попитана защо комисията не поздравява победителите в изборите у нас, Хансен заяви, че когато има какво да каже, ще го направи.

"Предвид процеса, който видяхме, все още нямам какво да кажа. Доколкото все още има неотчетени гласове от чужбина, не е странно, че не сме изразили поздравления и не сме излъчили някакво друго официално съобщение, ще го направим своевременно", допълни тя.

В отговор на въпрос за бюлетините, открити в печатницата в Костинброд и изявленията от днешната пресконференция на българската прокуратура, Хансен отбеляза, че държавното обвинение е представило подробностите минути преди началото на ежедневния брифинг на ЕК.

"Позволете ни да се запознаем с направените изводи и да съставим своите заключения, засега знам само, че българските власти са оповестили своя анализ", добави говорителят.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията