Сряда,

ЕК очаква съставянето на правителство

От: Failed to load user -
1421
ЕК очаква съставянето на правителство
A
A
A

Брюксел. "Запознати сме с обявените резултати от изборите в България, като имаме предвид, че все още има гласове от чужбина, които предстои да бъдат получени (в ЦИК), имаме предвид доклада на наблюдателите на изборния процес от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Очакваме съставянето на правителство, партиите в България трябва да се опитат да съставят кабинет. Докато не бъде съставено правителство, Европейската комисия няма да коментира",  заяви на пресконференция в отговор на въпроси говорителят на ЕК Пиа Хансен.

Попитана защо комисията не поздравява победителите в изборите у нас, Хансен заяви, че когато има какво да каже, ще го направи.

"Предвид процеса, който видяхме, все още нямам какво да кажа. Доколкото все още има неотчетени гласове от чужбина, не е странно, че не сме изразили поздравления и не сме излъчили някакво друго официално съобщение, ще го направим своевременно", допълни тя.

В отговор на въпрос за бюлетините, открити в печатницата в Костинброд и изявленията от днешната пресконференция на българската прокуратура, Хансен отбеляза, че държавното обвинение е представило подробностите минути преди началото на ежедневния брифинг на ЕК.

"Позволете ни да се запознаем с направените изводи и да съставим своите заключения, засега знам само, че българските власти са оповестили своя анализ", добави говорителят.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички