Спортисти наградиха над 100 деца с увреждания в Харманли

Спортисти наградиха над 100 деца с увреждания в Харманли | StandartNews.com

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Стефан Ботев, екс-националната състезателка по конна езда с над 200 медала в кариерата си Йонка Максимова, златният шампион по джудо Иван Ганчев, гимнастичката Андреа Кръстева, председателят на Федерацията по кудо Динко Бабанов, един от най-успешните ни тенис треньори Нено Налбантов бяха спортистите, които връчиха купите и медалите на победителите в националната спортна кампания за хора с увреждания "Воля за спорт" в град Харманли. Над 100 деца с различни увреждания участваха в състезанията по бадминтон, тенис на маса, шах, крос, хандбал, канадска борба.

"Децата са нашето най-ценно бъдеще, ние трябва да се грижим за тяхната спортна култура", каза Мария Киркова, кмет на община Харманли. Тя връчи и най-голямата купа на участникът постигнал най-добри резултати в няколко от спортните дисциплини. Освен това г-жа Киркова с удоволствие помагаше на най-малките да нарисуват Великден през своята призма. Конкурсът за най-добра рисунка, който се провеждаше успоредно със спортната кампания, завърши с медали за всички, аплодисменти и сълзи от радост.

Родената в Харманли, спортист N1 на България Габриела Петрова изпрати поздравления на всички състезатели. Тя е на лагер до края на април.

Не липсваше и забавна част - децата пяха и танцуваха с три гост-изпълнителки - поп-фолк певицата Пламена, хаус-изпълнителката Веси Маринчева и ар-енд-би-надеждата Зандра. Те превърнаха спортната зала в дискотека, като децата с часове не спираха да подскачат около тях и да се гушкат. Подаръци за децата осигуриха Haribo i Office One.

Националната спортна кампания "Воля за спорт", която стартира септември 2015г., е с продължителност една година и ще се проведе в над 20 общини. Организира се от Балканска медийна Асоциация и Агенцията за хора с увреждания. Кампанията е под патронажа премиера Бойко Борисов и на Министерството на спорта.

Медийно партньорство оказват Нова тв, kmeta.bg, kmetskiizbori.bg, dariknews, netinfo, Bnews, Blife, newsinthecity.bg, sofianews.info, blitz.bg, vesti.bg, no-comment.bg, в-к Новинар, в-к 19 минути, в-к Стандарт, Търговски вестник, ХайЛайф и всички медии, които чувстват съпричастност към хората с увреждания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай