Шегите на Хермес

Меркурий смени посоката си, планирайте по-сериозно пътуванията си, съветват астролози

Шегите на Хермес | StandartNews.com

Ако тези дни елуред в дома ви е решил да си вземе лятната "отпуска", не бързайте да го отписвате. Проблемът вероятно не е чак толкова сериозен и по всяка вероятност се дължи на първата планета от Слънчевата система. Явлението, известно като ретрограден Меркурий, започна през юни и ще продължи до 21 юли. В този период (и седмица след него) ще бъде нещо обичайно планове и разписания да се объркват, техниката да сдава багажа, инциденти да никнат сякаш от нищото.

"Save" мода

"Меркурий се свързва с бог Хермес. Под негова власт са търговията, транспортът и комуникациите. Когато планетата тръгне обратно на видимото си движение по зодиака на Земята, настъпва малък хаос: техниката се скапва, социалните и GSM мрежи се бъгват; самолети закъсняват; разписания се объркват, близки и партньори сякаш заговарят на различни езици и често се стига до разпад на съюзи", коментират астролози. Характерни за тези дни са всякакви битови инциденти, недоразумения от професионално или лично естество - някой казал, втори чул-недочул, а трети се обидил и станал скандалът.

Друго често проявления на Меркуриевия капан е загуба на пари, документи, информация. Астроексперти съветват да се натиска по-често бутонът "сейв", за да не отиде работният файл безвъзвратно в дигиталното небитие.
В такова космическо време изобилстват още сривове на финансови пазари, инциденти с автомобили, влакове, кораби, самолети, за щастие рядко фатални.

"Светкавицата, която удари самолета на комисар Кристалина Георгиева, се дължи изцяло на ретро Меркурия. Подобен е и случаят с полета на боливийския президент Ево Моралес, който бе задържан за 15 часа. Влаковата катастрофа в Русия и Канада отпреди часове също", коментира астрологът Татяна Янковска. За саботаж на Меркурий се сочи и злополучното приземяване на един от най-сигурните самолети в света "Боинг 777". В събота той се разцепи на летището в Сан Франциско, но по чудо само двама бяха загиналите от 307-те души на борда.
Пореден пример дойде и в писмо на мистериозната ни поща [email protected]. В него Димитър М., живеещ в САЩ, разказа, че е имал неприятно преживяване, свързано с транспорт, което отдавал именно на солените шеги на бога Хермес.

Без GPS

"За това астроявление разбрах от вас по повод големия срив на паспортната ни система преди години. Тъй като то съвпадна с подобно събитие и при мен, та гледам да следя периодите на Меркурий. Установих, че "обратната" енергия на тази планета наистина оказва по-масово влияние над Земята независимо от личния ни хороскоп", пише родният емигрант от далечна Джорджия. Той споделя, че в края на юни предприел с приятели първия си риболов в открито море. През нощта влезли на около 50 мили навътре в океана. Всичко било ОК, докато в един момент двигателят на яхтата не угаснал. "Направо цялата елсистема спря и всичко потъна в мрак. Тотално се срина и GPS навигацията. Без ток във вода, пълна с акули, останахме само на милостта на боговете.

Най-притеснителното бе, че спря да работи и някаква помпа, която изхвърляше вода навън заради технически дефект на яхтата. За съществуването му разбрах, когато капитанът каза - "Пичове, положението вече е много сериозно, молете се на Всевишния!" В продължение на около час се борихме за оцеляване. Докато ние с кофи изхвърляхме водата, капитанът се опитваше да пусне резервна мощност. Накрая успя и на много бавен ход само по компас и с доста късмет стигнахме близко пристанище", разказва своята одисея 37-годишният нашенец. Заключава, че човек е подвластен не само на метеорологичното, но и на космическото време.

Отвъд илюзията

Освен внимание при пътуване хороскопаджии свързват Меркуриевите капани с търговията и по-специално спад на оборотите. Стоките, купени в периода, пък често давали дефекти. В същото време примамливи наглед възможности за инвестиция могат да забавят значително своята възвръщаемост, а евтин недвижим имот да ни излезе солено. Според тълкуванието при обратното (илюзорно) движение на Меркурий се спуска воал, зад който нещата рядко могат да са видят от човек в истинската им светлина. Периодът до края на юли е неблагоприятен и за подписване на договори, тъй като вероятността от промяна и скъсване е много голяма.
Последният ретрограден Меркурий за 2013 г. ще бъде 21 октомври - 10 ноември. Според повелите на звездите в тези моменти човек не е желателно да започва нова дейност или работа. По-скоро да се отдаде на равносметка, а ако има стари дългове или грешки - да ги върне или да поиска прошка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай