Продължава повишението на нивото на Тунджа

Продължава повишението на нивото на Тунджа | StandartNews.com

Критична остава ситуацията в Южна България, където нивото на Тунджа продължава да се повишава. При Елхово то е най-високото от 50 години насам.

15 сантиметра остават до критичния праг на Марица край Свиленград, съобщава бТВ. Нивото на реката е започнало да спада от тази сутрин и е достигнало5,4 метра, съобщи "Дарик".

Реките Марица и Тунджа, които минават край турския град Одрин, са прелели и са наводнили множество улици и сгради. Властите там обявиха неучебен ден за училищата днес и утре заради наводнението.

В махала Къраач са най-големите наводнения. Изпратена е военна техника за спасителните дейности, хората биват евакуирани заради нивото на водата.

Нивото на р. Марица във всички общини по поречието й на територията на област Хасково се наблюдава денонощно. По данни на МОСВ критичните нива в средното и долното течение на р. Марица ще се задържат до 13 декември.

Над 30 000 души са бе вода след като река Марица заля помпената станция до димитровградското село Ябълково.

Бедствено остава понижението в общините Гълъбово, Раднево и Мъглиж. Изпускането на язовир Копринка продължава контролирано.

Ямбол е на воден режим, тъй като една от помпените станции е наводнения и не работи.. Вчера бе обявено бедствено положение в община Николаево. Река Тунджа заля село Нова махала и наводни 40 къщи.

През следващата нощ се очакват близо 10 л/кв. м дъжд. Синоптиците предупреждават, че нивата на реките ще повишат в следствие на високата почвена влага и валежите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай