Сряда,

Контрол на достъп за асансьор – модерните решения

От: Стандарт -
159
Контрол на достъп за асансьор – модерните решения
A
A
A
  • Системата за контрол на достъп за асансьор всъщност е технология за контрол на асансьора. На оригиналния асансьор се инсталира системно устройство, което е подобно на системата за контрол на  достъпа

С напредъка и развитието на технологиите начинът на живот на хората също се промени коренно. Строителството на високи сгради определено осигури много повече пространство за живот и работа. И интелигентната система за контрол на достъп за асансьор, която е високотехнологичен продукт, стана много популярна, тъй като напълно покрива изискванията на съвременния начин на живот.

Използването на системата за контрол на достъп за асансьор значително подобри интелигентното изграждане и управление на сгради. Тя лесно се комбинира с други интелигентни системи и впечатлява със своята мощност и всеобхватност, предлагайки отлично решение за усъвършенствано управление на различни интегрирани методи.

Системите за контрол на достъпа на асансьора използват безконтактни карти като данни за достъп за входа и изхода на сградата. Предимствата от използването им са много - намаляват честотата на повреда на бутона на асансьора, удължават живота на самия асансьор, подобряват сигурността, а имат и екологична роля, защото ограничават свободния достъп и така пестят енергия и въздух в затвореното пространство. 

Системи за управление на асансьора

Четец на карти за контрол на достъпа за асансьори

С негова помощ се идентифицира номера на интегрираната карта за криптиране на сензорната такава, в съответствие с принципа на HF детектирането.

Карта

Съхранява идентификационния номер на потребителя, който не може да бъде копиран и декриптиран.

Контрол на достъп за асансьор

Осигурява запазването на  оторизации на сензорни карти и набори от данни за карти, както и централна обработка на всички сигнали за качване за четеца на карти, които отговарят за координацията с компютърната комуникация. Също така гарантира и съхранение на други данни, с помощта на интелигентен процесорен център за управление.

Потребителската карта може да бъде на едно или няколко нива, както и за временни посетители

С потребителска карта на едно ниво потребителят влиза в асансьора и прекарва картата през четеца на карти за контрол на достъп на асансьора. Асансьорът отива направо на партера или може да избере един от разрешените етажи, а останалите етажи не могат да бъдат избрани. 

Потребителската карта на много нива се използва за достъп до всички оторизации - след като потребителят е натиснал бутона, асансьорът се премества на избрания етаж. 

Временни карти се издават за временни посетители. По време на издаването номерът на асансьора, номерът на етажа, продължителността на използване и броят на използваните карти се разрешават според специфичните условия на посетителя.  


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички