Илон Мъск помилва осъден за милиарди конспиратор

Алекс Джоунс популяризира конспиративни теории за масовото убийство през 2012 г. в американското училище „Санди Хук“

Илон Мъск помилва осъден за милиарди конспиратор | StandartNews.com

Притежателят на социалната медийна платформа Х Илон Мъск ще възстанови профила на американския радиоводещ и конспиративен теоретик Алекс Джоунс, след като допитване сред потребителите на сайта е подкрепило тази стъпка, предаде Ройтерс.

„Хората си казаха мнението и това ще стане“, написа Мъск в пост в отговор на съботно допитване дали профилът на Джоунс да бъде възстановен.

В анкетата са участвали близо 2 милиона потребители и около 70% от тях са се обявили за връщане на Джоунс.

Откакто Мъск пое контрол върху платформата, бяха възстановени премахнати профили, включително този на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Платформата, известна преди като Туитър, наложи през 2018 г. постоянна забрана на Джоунс и сайта му Infowars с мотив, че поведението му нарушава политиката за допустимо поведение.

Забраната беше наложена няколко седмици след като Епъл, ЮТюб и Фейсбук свалиха подкасти и канали на Джоунс, изтъквайки нарушение на техните стандарти.

Алекс Джоунс популяризира конспиративни теории за масовото убийство през 2012 г. в американското училище „Санди Хук“ в град Нютаун, щата Кънектикът, извършено от 20-годишния Адам Ланза, син на учителка. Той отне живота на 20 деца и шестима възрастни.

Джоунс беше осъден миналата година да плати близо 1,5 милиарда долара щети на роднини на жертвите. Джоунс твърдеше, че стрелба всъщност не е имало, а загиналите са били актьори, участвали в постановка като част от правителствен заговор за изземане на оръжия от американските граждани.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай