Сряда,

Васил Петров тръгва на симфонично турне

От: Агенция Стандарт -
178
Васил Петров тръгва на симфонично турне
A
A
A

Васил Петров започва турнето Symphony Way с обичани песни, представени заедно с Врачанска филхармония под диригентството на Христо Павлов и с джаз триото на Йордан Тоновски. Премиерата е в Пловдив на 21 Юли от 21:00 на Летен театър „Бунарджика“, следва Бургас на 23 Юли от 20:30 на сцената на Летния театър, на 25 Юли в комплекса „Zornitza Family Estate Relais & Chateaux“ до Мелник, 27 Юли в Петрич от 21:00 на стадион „Цар Самуил“. Концертите продължават и през август – 7 Август във Варна на сцената на зала 1, Фестивален и конгресен център – Варна с начален час 19:30, на 8 Август в Двореца Балчик и на 14 Август е на Амфитеатъра  на Блек Сий Рама Голф и Вили от 19:30.

Васил Петров ще ни развълнува с джаз стандарти, поп песни, хитове от репертоара на „Бийтълс“ – „Something“, „Michelle“, „Yesterday“, на Стинг – „Fragile“, филмова музика от Мишел Льогран и Чарли Чаплин, джаз стандартите „Caravan“ на Дюк Елингтън и други.

„Ще представим програма, която искрено се надявам, че ще очарова хората и ще си припомнят познати мелодии, които са малко позабравени, но ги представяме в нова светлина с мащабния звук на Врачанска филхармония. Това е универсална музика, която се е утвърдила и се е превърнала в стандарт, в критерий за качество – вечно зелени песни, харесващи се, слушащи се. Неслучайно те минават през годините в различни интерпретации, попадат в ръцете на различни аранжори. Това е най-красивото и интересното на тази музика – че винаги се обновява“, споделя Петров. Аранжиментите са направени специално за музиканта от Ангел Заберски син, Васил Спасов, Румен Тосков и Христо Павлов.

На сцената заедно с Петров ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост на концерта ще е талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова. Заедно с оркестър тя ще изпълни „Цигански напеви“ на Сарасате, трета част на Годишните времена на Вивалди и прочутият „Сантиментален валс“ на Чайковски, който е от новия албум „Flying through the music“ на цигуларката.

Всички концерти ще се проведат при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход на Министерство на здравеопазването. Билетите вече са в продажба онлайн и на място в отделните градове.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com