Цирк дю Солей превзе Виена с „Тотем“

„Тотем“ е награден през 2013 г. в Ню Йорк за Outstanding Unique Theatrical Experience

Цирк дю Солей превзе Виена с „Тотем“ | StandartNews.com

Месеците март и април тази година посрещнаха в австрийската столица Виена спектакъла „Тотем“ на световноизвестния канадски  „Цирк на Слънцето“ (Cirque du Soleil), познат и на българската публика по спектаклите „Saltimbanco“, „Alegria“ и „Varekai“.

„Тотем“ е награден през 2013 г. в Ню Йорк в категорията Outstanding Unique Theatrical Experience („Изключително и уникално театрално изпълнение“) на наградите Drama Desk Awards.

Автор и сценарист е канадецът Роберт Лапаж, известен с театрални спектакли и продукции в Европа и Америка.

„Циркът на Слънцето“ е извървял дълъг път от улична трупа в покрайнините на Квебек, Канада, от 1984 г. до днешната трупа от 1300 артисти от 50-ина държави и 2700 души персонал. Артистите представят десетки мултимедийни спектакли пред публика от повече от 180 милиона зрители на шест континента по света.

В момента програмата им обхваща 19 мултимедийни спектакъла, които се представят едновременно в целия свят. Седем от тях са в постоянната програма на седем хотела в Лас Вегас и един в Мексико.

„Тотем“ е едно прекрасно пътешествие през времето и пространството, от раждането на цивилизацията и примитивните общества, вярващи в животни „тотеми“ като родоначалници на рода, до съвременния човек, полетял в космоса.

46-е артисти от 19 страни ни пренасят в един магичен свят на хора-амфибии, космонавти, американски индианци, кристални хора, свят изграден от мистика, поетика и хумор, обединени в едно хармонично цяло.

Мисията на „Цирка на Слънцето“ е „да призове въображението, да провокира сетивата и да предизвиква емоциите на хората“. Тя е изцяло изпълнена с този поетичен спектакъл, който насища с емоции публиката и ни кара да полетим в небесата, като тотемната „птица-гръм“ от спектакъла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай