Примите от "Ла Скала" пеят в бг тоалети

Примите от "Ла Скала" пеят в бг тоалети  | StandartNews.com

Примите от "Ла Скала" Габриела Мориджи и Алиса Зиновиева ще пеят в Зала 1 на НДК в специалното събитие "Примите на операта" на 29 март. Световните солистки и българските оперни звезди Цветелина Малджанска и Мария Цветкова ще изпълнят знакови теми в акомпанимент на симфоничния оркестър на "Русенска опера" с диригент Найден Тодоров. За примите се изработват специални тоалети, чийто дизайн е български - на дизайнерката Първолета Чавдарова-Летиция. Тя координира всеки детайл с певиците.

"За първи път съм в София, но познавам много български колеги - музикантите и певците имат вроден талант за италианската опера. Ще изпълня няколко арии от италианския репертоар - "Аида", "Мадам Бътерфлай", "Норма" и други. Впечатлена съм от организаторите, техния размах, благодаря им за вниманието и подаръка, който ни правят заедно с дизайнерката Летиция. Елате на 29 март, даваме сърцето си за оперното изкуство, а в тези времена имаме нужда да мечтаем. Нямам търпение да усетя топлото ви присъствие!", казва Габриела Мориджи.

"В концерта ще изпълня 4 арии - две от тях са на Пучини, а той е един от моите любими композитори. Чайковски e в кръвта ми, чувствам го с всяка моя клетка. Арията на Луиза от "Дама Пика" е най-въздействащата сцена от операта. Персонажът на Лиу от "Турандот" е изключително лиричен и нежен. Превъплъщението ми в героинята на Калман - Силва Вареско, е много жизнено, с добър край, в който любовта побеждава изпитанията. Селекцията на темите за "Примите на операта" е перфектна, има много емоция, нежност, сила, любов и красота", добавя Алиса Зиновиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай