Нова награда за Васил Петров

Впечатляваща програма „SymphoNY way“ получи приза за музикално събитие на годината

Нова награда за Васил Петров | StandartNews.com

Новата впечатляваща програма „SymphoNY way“ на Васил Петров с Врачанска филхармония, която ще чуем на 7 Октомври в зала България, получи награда за музикално събитие на годината „Вечната музика“ по БНТ в категория „Джаз“ за месец юли 2020.

На 7 Октомври от 19:00 часа Васил Петров ще интерпретира хитовете на Бийтълс, Франк Синатра, Дюк Елингтън, Жобим, Франки Вали, Нино Рота и други изненади с мащабния симфоничен звук на Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов. На сцената са още джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас) и специален гост солист е виртуозната цигуларка Зорница Иларионова. Аранжиментите са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков и Христо Павлов.

В симфоничната програма присъстват заглавията - Michelle, Yesterday, Something на Бийтълс, Smile на Чарли Чаплин, My Way, Caravan на Дюк Елингтън, Love Story на Нино Рота и други световни хитове и класически произведения.

Концерта е част от турнето му, което започна през юли и премина през големите сцени на Пловдив, Бургас, Варна, Петрич, Зорница Фемили Естейт, Амфитеатъра на Блек Сий рама голф, Двореца Балчик и Амфитеатъра на Созопол с голям успех и много бисове.

Концерта ще се проведе при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход и дезинфекция на Министерство на здравеопазването.

Билетите на цени от 12, 15, 18, 20 и 25 лева са налични на касата на зала България и онлайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай