Морган Фрийман разнищва прочути бягства от затвори

Актьорът ще влезе в ролята на разказвач на нова документална поредица

Морган Фрийман разнищва прочути бягства от затвори | StandartNews.com

Морган Фрийман ще влезе в ролята на разказвач на нова документална поредица за прочути бягства от затвори.

Едва ли има почитател на киното, който да не помни персонажа на Фрийман в "Изкуплението Шоушенк". Във филма на режисьора Франк Дарабонт популярният актьор се превъплъщава в образа Елис Бойд "Ред" Рединг - затворник, занимаващ се с контрабанда дейност. Ред се сприятелява с главния герой Анди (в ролята Тим Робинс) и става свидетел на едно от най-забележителните бягства в киното, припомня БТА, цитирайки сайта Дедлайн.

Десетилетия по-късно Морган Фрийман ще предостави гласа си за подобен проект, разказващ за най-впечатляващите действителни бягства от затвори. Първият сезон на документалната поредица на Хистъри ченъл, озаглавена "Големите бягства с Морган Фрийман", ще включва шест едночасови епизода.

"Като актьор съм влизал в съзнанието на затворниците. Сега с нетърпение очаквам да вляза в най-известните затвори в света, като Алкатраз, Синг Синг, остров Рикърс и Лийвънуърт", се посочва в изявлението на 83-годишния носител на "Оскар". "Зрителите ще се чувстват така, сякаш самите те са бегълците, докато ги превеждам през виртуален свят и през най-големите бягства в историята", допълва Фрийман.

От Хистъри ченъл отбелязват, че ще заложат на "драматично пресъздаване" и "авангардни визуални ефекти", с чиято помощ да съчетаят всеки един момент от бягството - от съставянето на плана до неговото изпълнение.

"За Хистъри ченъл партньорството с Морган Фрийман и продуцентския му екип е изключителна чест", отбелязват на свой ред от телевизионния канал, без да разкриват кога ще стартира поредицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай