Кметът на Бургас посрещна кралица. Даде й уникален дар

Тя е в града по покана на общината

Кметът на Бургас посрещна кралица. Даде й уникален дар | StandartNews.com

Кметът на Бургас Димитър Николов посрещна голямата звезда на диско музиката Прешъс Уилсън със специален жест. Той подари на изпълнителката автентични български пафти на 130 години от странджанския регион, както и графика от последната изложба на художника Димо Колибаров.

130-годишни пафти подари бургаският кмет на диско кралицата Прешъс Уилсън (СНИМКИ)

Кралицата на диското е у нас по покана на Община Бургас и само след няколко часа ще покори празничната сцена на площад "Тройката" с грандиозно музикално шоу. Веднага след това тя ще отброи последните секунди до полунощ и началото на новата 2023 година заедно с кмета на Бургас. Димитър Николов.

 Музиката на Прешъс Уилсън е повлияла няколко поколения меломани. Тя е работила с групи като Eruption и Boney M, има и успешна солова кариера. „Благодаря на Прешъс Уилсън, че уважи поканата ни. Нейното гостуване е планувано още преди две години, но заради мерките против ковид се отложи. Тази вечер отново ще празнуваме всички заедно. Бургазлии много могат да работят, но умеят и да се забавляват” – каза кметът Димитър Николов по време на брифинга с бургаски медии.

Световноизвестната изпълнителка си припомни първото си посещение в Бургас през 1979 година, когато е имала концерт на стадион „Черноморец”. „Бяха страхотни години, едно вълшебно време, когато музиката ни движеше света, а ние срещахме усмихнати хора, които танцуваха и пееха песните ни. Сега тази музика отново ни свързва. Благодаря за посрещането и нямам търпение да се забавляваме тази вечер!”, сподели легендарната изпълнителка.

На срещата присъства и зам.-кметът по „Култура, туризъм и спорт” Диана Саватева. Началният час на празничния новогодишен концерт е 22.30. Тогава ще започне подгряващ сет на бургаския диджей Simon Keye.

Диско кралицата Прешъс Уилсън получи в Бургас автентични пафти от Странджа  - България - DarikNews.bg

В 23.10 часа на сцената ще се качи диско кралицата Прешъс Уилсън. Тя пристигна у нас в компанията на две бек вокалистки и своя мениджър. Ще чуем най-големите хитове от работата ѝ с групи като Eruption и Boney M, както и от времето на соловата ѝ кариера. В полунощ ще има празнични фойерверки и ще прозвучи химнът на Република България. След това на сцената ще излезе оркестър „Странджа Бургас“ със солист Жечка Сланинкова. Под звуците на любими народни песни на площада ще се извие традиционното българско хоро.

/Actualno.com/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай