"Игра на тронове" става концерт

"Игра на тронове" става концерт | StandartNews.com

Правят филм и от поредицата на Джордж Р. Р. Мартин "Wild Cards"

Турнето започва на 15 февруари и ще обиколи САЩ и Канада

"Игра на тронове" ще се превърне в зрелище от типа филм-концерт. С оркестър, хор и иновативни аудио и видеотехнологии "The Game of Thrones Live Concert Experience" ще пресъздаде измислените земи на Вестерос и Есос на живо пред зрителите в мащабно турне, което тръгва следващия февруари от САЩ. Концертите бяха анонсирани с голям парад по булевард "Сънсет" в Лос Анджелис. Шоуто ще започне от Канзас Сити, Мисури на 15 февруари 2017 г. и ще обиколи Съединени американски щати и части от Канада - за да приключи на 2 април в Портланд, Орегон.

Осмият сезон на хитовия сериал на HBO, който трябва да излезе през 2018-а, ще бъде и последен, както вече съобщихме. През април авторите на "Игра на тронове" заявиха пред "Варайъти", че обмислят да сложат точка на сериала с два последни, по-кратки сезона. Миналия месец пък стана известно, че следващият, седми поред сезон на фентъзи сагата, ще има 7 вместо 10 епизода и ще тръгне по-късно. Броят на сериите в осмия сезон обаче засега не е потвърден. "Игра на тронове" и тази година бе номинирана за най-много награди "Еми" - 23.

Междувременно авторът на книгите зад "Игра на тронове" Джордж Р. Р. Мартин обяви, че започва екранизация по друга поредица, съобщи Дарик радио. Проектът ще бъде по антологичната серия "Wild Cards" под редакцията на Мартин и Мелинда Снодграс. Първата част е публикувана през 1987 г. и събира свързани романи, разкази и новели на различни автори, но които отново изграждат обща алтернативна реалност. Това е паралелна история на САЩ след Втората световна война, в която няколкото главни герои развиват суперсили след извънземно нападение. Вече се работи по пресъздаването на историята за малкия екран. Мартин признава, че няма да участва в проекта заради договора си с НВО. В момента той пише шестия роман от антологията "Песен за огън и лед", която е основа за "Игра на тронове". "Разбира се, Холивуд си е Холивуд и нищо не е сигурно в процеса на работа. Но имам надежди, че "Wild Cards" ще бъде на вашите екрани в следващите година-две", казва Мартин на уебсайта си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай