Бран се завръща в "Игра на тронове" (ВИДЕО)

Бран се завръща в "Игра на тронове" (ВИДЕО) | StandartNews.com

Санса отива на война

Момчето магьосник се вселява в хора и животни

За по-малко от 24 часа поредният трейлър за "Игра на тронове" постигна почти 6 милиона гледания. Интересът към най-гледания световен сериал става взривоопасен - остават по-малко от две седмици преди премиерния епизод на 24 април по HBO. А фентъзи маниаците, изчели всичко от Дж.Р.Р. Мартин и изгледали по няколко пъти тв поредицата, вече построиха куп догадки за развитието на сериала, и то само от двеминутното видео, което разтресе сайта за видеосподеляния youtube.

Най-очевидният и очакван с нетърпение ход на сценаристите е завръщането на Бран Старк. В петия сезон не видяхме нищо от неговата сюжетна линия, а сега момчето ще се завърне с гръм и трясък. Магическите сили на Бран се пробудиха: вече се вселява в хора толкова добре, колкото и в животни. А в шестия сезон се очаква най-малкият Старк да стигне до предела на Севера, където ще изкара "курс" по магия при първите хора. Бран реално ще е първият истински магьосник в поредицата, а силите му ще нарастват. След смъртта на Джон Сноу има и една особено находчива прогноза за Бран - че само той може да се изправи срещу белите бродници. Силата на зомбитата в момента изглежда несъкрушима - прегазват всичко по пътя си, а освен това всеки убит противник възкресяват като безмозъчен мъртъв, добавящ численост към армията им. Феновете смятат, че Бран обаче ще придобие онези магически сили, които да унищожат непобедимите зомбита, или поне да направят сраженията с тях възможни.

Санса отива на война - това е другата догадка на зрителите. В трейлъра виждаме, че червенокосото момиче търси отмъщение, обградена от войници и с решителен поглед. Още повече че актрисата Софи Търнър снимаше масивна батална сцена в Северна Ирландия, където най-често се сблъскват армиите в тв поредицата.

Красавицата Денерис, в чиято роля вече шест сезона блести Емилия Кларка, пък отново ще си има вземане-даване с дотраките. Сега вдовицата на Хал Дрого трябва да се справи с Хал Джаго и да навие робите да вдигнат въстание. Денерис обаче е вече много изпечена в манипулациите и управлението - натрупала е както много грешки, така и много победи, така че би трябвало да се справи с ролята на лидер.

В новият трейлър се вижда още как Церсей и Джейми Ланистър са повече от готови за отмъщение след нанесените им удари и загубата на толкова много техни близки, на децата им и на добри властови позиции. Аря Старк пък получава втори шанс от Многоликия бог и тя "няма да има трети опит".

Откакто уби баща си в тоалетната с арбалет, Тирион изпада във все по-кофти перипетии. Джуджето, любимец на публиката, в момента е застинал в земите на свободните градове. Последната му реплика бе, че ще остане там, защото някой трябва да ги управлява. Логиката е ясна: Тирион, бидейки много по-вещ в словото и реториката, ще се справи там, където Денерис се провали. Прокуден отвсякъде, той би могъл да обедини хората от земите на свободните градове, но преди това трябва да се справи с "бунтовниците" - много неприятна пасмина, която избива всичко живо с трудно доловими причини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай