Благоевградският театър тръгва на турне

Благоевградският театър тръгва на турне | StandartNews.com

Драматичен театър „Никола Вапцаров" – Благоевград поема на турне из страната броени дни след финалната завеса на театралния фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ". Гастролът ще бъде през юни, програмата е уточнена, градовете са известни.

Разбира се, не са забравени и благоевградските почитатели на Мелпомена. В Деня на детето – 1 юни, благоевградските актьори ще дадат простор на инициативата „Един ден в театъра", която е подарък за малките зрители. Същия ден от 11.00 часа ще бъде представена и пиесата „Момче и вятър", а на 5 юни, отново на благоевградска сцена, ще се играе „Боряна" от Йордан Йовков.

Постановката „Двамата невронци" пък ще бъде представена в няколко града. В Свищов тя ще гостува на 7 юни в Летния театър, във Варна ще бъде на 12 юни във Фестивалния център, в Бургас - на 13 юни в Летния театър, и в Сандански - на 20 юни в Летния театър. Началото на представленията е от 20.00 часа. Постановката е съвместна продукция с Камерна опера – Благоевград, а в ролите ще влязат актьорите Орлин Горанов, Рашко Младенов, Константин Цеков от рок групата ФСБ, Огнян Спиров, Биляна Дилкова, Милена Илиева, Божана Косева, Мартин Лазаревски и Теодор Куков.

„Боряна" от Йордан Йовков ще бъде представена на 11 юни пред публиката в Белица с начален час 13.00 часа и в Якоруда от 17.00 часа. Двете постановки ще се играят в читалищата. В Кърджали същата постановка ще бъде на 16 юни от 19.00 часа в театъра. Гражданите на Смолян също ще имат възможност да видят спектакъла. Това ще стане на 24 юни на Голяма сцена от 19:00 часа. Постановката „Чеховиада - за вредата от тютюна" ще бъде изиграна в Ловеч на 18 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай